5.1 C
Πτολεμαΐδα
1 Δεκεμβρίου 2020Η εκλογή του Δημήτρη Τζανακόπουλου κρας τεστ και ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εκλογή του Δημήτρη Τζανακόπουλου κρας τεστ και ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή θα ανακοινωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα ο ανασχηματισμός των τομεαρχών. Με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα η συνεδρίαση στο «Κάραβελ», τα μέλη της ΚΠΕ θα χωριστούν σε τρεις αίθουσες. Ο Νάσος Ηλιόπουλος για εκπρόσωπος, με αναπληρωτή τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

 

Κρας τεστ, αλλά και ευκαιρία για την αντεπίθεση που προγραμματίζει ο Αλέξης Τσίπρας, αποτελεί η εκλογή του Δημήτρη Τζανακόπουλου στη θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση και ο αριθμός και το ποσοστό ψήφων που θα λάβει, θα κρίνει το επίπεδο της αποδοχής της συμφωνίας που έγινε στην Κουμουνδούρου από τις συναντήσεις Τσίπρα με τα κορυφαία στελέχη και, εν συνεχεία, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην ψηφοφορία, άλλωστε, θα κριθεί το αν επικρατεί το πολιτικό κριτήριο, αλλά και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης σε ορισμένους «ακραίους» των τάσεων, που εξακολουθούν να «γκρινιάζουν» στο παρασκήνιο, καθώς θεωρούν (ο καθένας για το λογαριασμό του) ότι είναι …ριγμένοι από την αναδιάταξη δυνάμεων.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που υπήρξε και Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Αλέξη Τσίπρα, θεωρείται μια πολύ καλή επιλογή και γιατί θεωρείται αποτελεσματικός, αλλά και γιατί είναι γενικότερης αποδοχής, κυρίως, όμως, γιατί θα αποκατασταθεί η σχέση μεταξύ Προέδρου και Γραμματέα του κόμματος, κάτι που δεν υπήρχε το προηγούμενο διάστημα.

Τις επόμενες ημέρες της εκλογής Τζανακόπουλου, που εκτιμάται ότι θα γίνει με ένα υψηλό ποσοστό ψήφων, ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τον ανασχηματισμό των τομεαρχών, με τον Πάνο Σκουρλέτη να αναλαμβάνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τον Αλέξη Χαρίτση να αναλαμβάνει κορυφαίο παραγωγικό υπουργείο, όπως ακριβώς έγραψαν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» στις 2 Σεπτεμβρίου.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Αλέξης Χαρίτσης ζήτησε ο ίδιος, για προσωπικούς του λόγους, να αλλάξει θέση, γεγονός που σεβάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, αν και η θητεία του πρώην υπουργού ως εκπροσώπου Τύπου υπήρξε κατά κοινή ομολογία απολύτως επιτυχημένη, καθώς, μεταξύ άλλων, κάλυπτε πολλές φορές και κενά που υπήρχαν σε τομείς του κόμματος.

Σύμφωνα, πάντως, με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Νάσος Ηλιόπουλος ήρε τις επιφυλάξεις του και θα αποτελέσει τον επόμενο εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, με αναπληρωτή τον Ολυμπιονίκη του τάε κβον ντο Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Είναι, επίσης, ακόμα ασαφές τι άλλου είδους αλλαγές (πχ ανακατανομή αρμοδιοτήτων;) θα επιφέρει στα όργανα της Κουμουνδούρου η αλλαγή Γραμματέα.

Η ομιλία Τζανακόπουλου

Η ομιλία Τζανακόπουλου στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως άλλωστε και η ομιλία του απερχόμενου Γραμματέα και άλλων στελεχών, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το πολιτικό στίγμα της αντεπίθεσης του κόμματός του.

Ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε, με τις κινήσεις του, απέδειξε για μια ακόμα φορά πως είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην Κουμουνδούρου, που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον να ξεδιπλώσει ολοκληρωμένα το σχέδιό του για την ανασυγκρότηση και την αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί έως και την επίσκεψή του στη ΔΕΘ, στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου.Φόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Το νέο update έφερε αλλαγές Το Google Maps αποτελεί μια…

Πρέπει να δημιουργηθεί Νομός Εορδαίας με Πρωτεύουσα την Πτολεμαΐδα;

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!