Γιώργος Αμανατίδης: Συνάντηση με τα μέλη της Διοίκησης του Περιφερειακού Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Γιώργος Αμανατίδης: Συνάντηση με τα μέλη της Διοίκησης του Περιφερειακού Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας

Γιώργος Αμανατίδης: Συνάντηση με τα μέλη της Διοίκησης του Περιφερειακού Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας

Μία ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση με τα μέλη της Διοίκησης του Περιφερειακού Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας είχε ο Βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης.

Η συνάντηση αυτή έγινε σε συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων με τον πρώην Πρόεδρο και νυν μέλος του Περιφερειακού Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας κο. Χατζηιωάννου Ιωάννη που οδήγησαν στην προώθηση αιτημάτων των συνταξιούχων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το κλίμα ήταν συνεργατικό και ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα συντάξεων και ευρύτερου ενδιαφέροντος αναπτυξιακής φύσεως που απασχολούν τους ίδιους, τις οικογένειές τους αλλά και το σύνολο των πολιτών του νομού μας.

Από την πλευρά του Σωματείου τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τους χρόνους έκδοσης των κύριων και των επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ παροχής των συνταξιούχων από τον ΕΦΚΑ (πρώην ταμείο ΔΕΗ). Επίσης τέθηκε το θέμα της προσωπικής διαφοράς όσων βγήκαν στη σύνταξη πριν από την εφαρμογή του ν.4387/2016 και επανυπολογισμού  των κύριων και επικουρικών  συντάξεων. Αναφέρθηκαν επίσης στις κρατήσεις που είναι υψηλές ακόμη και σήμερα καθώς και στη λειτουργία των νοσοκομείων του νομού μας.

Έθεσαν τον προβληματισμό τους για το μέλλον της ΔΕΗ στην οποία προσέφεραν τις υπηρεσίες τους επί σειρά ετών καθώς  και για τις προοπτικές απασχόλησης που δημιουργούν τα νέα δεδομένα.

Από την πλευρά του ο κ. Αμανατίδης

  • ανέλαβε να συζητήσει με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ έτσι ώστε η κατάκτηση της ταχείας έκδοσης της κύριας σύνταξης να μην διαταραχθεί,
  • ανέλαβε να φέρει προς συζήτηση στο Υπ. Εργασίας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη διαδοχικότητα στις επικουρικές συντάξεις των Μηχανικών συνταξιούχων της ΔΕΗ με χρόνο επικουρικής ασφάλισης στο Ταμείο των Μηχανικών,
  • αναφέρθηκε στις ενέργειές του για τους ανθρώπους που έχουν αποχωρήσει από την ενεργό δράση με 27 έτη ασφάλισης αλλά και στις ενέργειες που προγραμματίζει προς την κατεύθυνση αυτή,
  • εξήγησε αναλυτικά  τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειές του στο πλαίσιο μετάβασης της περιοχής στη νέα εποχή καθώς  και τις προοπτικές απασχόλησης που διαφαίνονται σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα,
  • παρουσίασε τα αναπτυξιακά εργαλεία που δίνουν τη δυνατότητα σε ανθρώπους της περιοχής μας να εργαστούν  και να συμμετέχουν σε επενδυτικά σχήματα στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Η σημαντική αυτή συνάντηση έκλεισε με ιδιαίτερα καλές προοπτικές για τη συνέχεια και  επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον και των δυο πλευρών για νέα συνάντηση σε χρόνο που  θα έχουν προκύψει απαντήσεις στα  θέματα που τέθηκαν καθώς και στις αναπτυξιακές προοπτικές  στο νομό μας. Ο κ. Γ. Αμανατίδη επιβεβαίωσε τη διαρκή στήριξή του στους ανθρώπους αυτούς.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης: Συνάντηση με τα μέλη της Διοίκησης του Περιφερειακού Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης: Συνάντηση με τα μέλη της Διοίκησης του Περιφερειακού Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!