Γεωργιάδης: Πιθανή η απαγόρευση ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο -Πότε ενδέχεται να ληφθεί τέτοιο μέτρο

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Γεωργιάδης: Πιθανή η απαγόρευση ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο -Πότε ενδέχεται να ληφθεί τέτοιο μέτρο

Γεωργιάδης: Πιθανή η απαγόρευση ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο -Πότε ενδέχεται να ληφθεί τέτοιο μέτρο

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι είπε για το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου σε καταστήματα λιανεμπορίου για τους ανεμβολίαστους πολίτες
Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η είσοδος στους ανεμβολίαστους πολίτες και σε καταστήματα λιανεμπορίου, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως είναι πιθανό να απαγορευθεί η είσοδος στους ανεμβολίαστους σε όλους τους κλειστούς χώρους, πράγμα που αποκλείει και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ωστόσο, διευκρίνισε πως κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο εάν η κατάσταση της πανδημίας επιδεινωθεί από το φθινόπωρο.

Σχετικά με την εικόνα των κρουσμάτων στη χώρα μας, τόνισε πως έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησής τους επειδή η κυβέρνηση πήρε μέτρα τα οποία αρχίζουν να αποδίδουν. «Σήμερα υπάρχει πίεση ως προς τις εισαγωγές, όχι όμως ως προς τις ΜΕΘ που είναι και το πιο κρίσιμο» πρόσθεσε.

Για τον τουρισμό, επισήμανε πως είναι αδύνατον να εξαφανιστούν τα κρούσματα όσο τα σύνορα είναι ανοιχτά, ενώ τόνισε πως «αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι να ελέγχουμε και να περιορίσουμε τον ιό».

Ο κ. Γεωργιάδης, συμπλήρωσε πως η επέμβαση της κυβέρνησης σε νησιά που παρουσιάζουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, όπως στη Μύκονο, μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να να ληφθούν οριζόντια μέτρα και σε άλλα νησιά, όπως για παράδειγμα την Κρήτη.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε να απαντήσει για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ορισμένων επαγγελματικών ομάδων και επισήμανε ότι το κράτος δεν είναι τύραννος. Είπε, μάλιστα, πως ο ίδιος θα στεναχωρηθεί πρώτος αν κάποιος ανεβολίαστος χάσει τη δουλειά του. Ωστόσο η υποχρεωτικότητα ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!