Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Γ. Οικονόμου: “Πάνω από 4.000 υγειονομικοί θα προσληφθούν μέσα στο 2022”

9λ ανάγνωσης
Γ. Οικονόμου: “Πάνω από 4.000 υγειονομικοί θα προσληφθούν μέσα στο 2022”

Γ. Οικονόμου: “Πάνω από 4.000 υγειονομικοί θα προσληφθούν μέσα στο 2022”

 

Ο κ. Γιάννης Οικονόμου για επίκαιρα ζητήματα 

Η σημερινή 2/2/2022 συνέντευξη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» και τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη

Για τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για μια τραγική εξέλιξη. Η Αστυνομία είμαι βέβαιος ότι θα κάνει τη δουλειά της σωστά και θα οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους ενόχους. Πέρα όμως από αυτό που είναι προτεραιότητα, για μια ακόμη φορά, δυστυχώς, έχουμε μια τραγική εξέλιξη, που συνδέεται με οπαδικά αιτία. Επιτέλους πρέπει να βάλουμε έναν φραγμό σε αυτόν τον κατήφορο.

Ο Ποινικός Κώδικας το προηγούμενο διάστημα αυστηροποιήθηκε για όλα τα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής. Περιλαμβάνονται, προφανώς, κι αυτά. Η οπαδική βία είναι μια μεγάλη και ανοιχτή πληγή στην ελληνική κοινωνία. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ταυτίζουμε μία ομάδα ή έναν χώρο με τέτοιου είδους δολοφονικές συμπεριφορές και εγκλήματα. Άλλωστε, πόσες ομάδες είναι που έχουν θρηνήσει νεκρούς από τέτοιου είδους πράξεις; Το θέμα είναι να δούμε συνολικά ως κοινωνία πώς θα απομονώσουμε πλήρως αυτές τις συμπεριφορές. Το ζήτημα είναι πώς θα δουλέψουμε όλοι σε επίπεδο νοοτροπίας, σε επίπεδο λογικής, σε επίπεδο συμπεριφοράς για να μην ξαναζήσουμε τέτοια γεγονότα.

Αυτού του τύπου οι λογικές, οι εγκληματικές συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και πρέπει συνολικά να τις αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία σε όλα τα επίπεδα: Στα σχολεία, στις οικογένειες, στο δημόσιο λόγο.

 

Για την τακτική πόλωσης του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Πολακη

Βλέπουμε την επιχειρούμενη πόλωση. Βλέπουμε μια συνειδητή επιλογή από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να οδηγήσει τα πράγματα σε λογικές, σε εικόνες, σε καταστάσεις που είχαμε πολλά χρόνια να ζήσουμε στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Αποτέλεσε μια κορύφωση, η προχθεσινή παρουσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Βουλή. Όλο το προηγούμενο διάστημα, σταδιακά και μεθοδικά, παρακολουθήσαμε την κορύφωση αυτής της κατάστασης στα λόγια, στη ρητορική, στο ύφος.

Εδώ υπάρχει μια αλυσίδα γεγονότων. Πριν πάει ο κ. Πολάκης στη Βουλή προχθές και προκληθεί το συγκεκριμένο επεισόδιο, υπήρχε από τον ίδιο ένα επεισόδιο απρόκλητο στο καφενείο της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης, για την πρόταση δυσπιστίας με τον κ. Γεωργιάδη. Πριν απ’ αυτά, υπήρχαν ένα σωρό αναρτήσεις, υπήρχαν οι γνωστές διακηρύξεις: «Θα ξαναγυρίσουμε και θα δείτε τι θα πάθετε», υπήρχαν οι απειλές στη Δικαιοσύνη, υπήρχαν κάτι άρθρα και κάτι δηλώσεις για γκιλοτίνες. Υπάρχει μια μεθοδική κλιμάκωση αυτού του πολωτικού και διχαστικού λόγου όλο το προηγούμενο διάστημα. Με μια συμπεριφορά, η οποία πολλές φορές είναι υβριστική.

Υπάρχει μια εξαχρειωμένη αντιπολίτευση με συκοφαντίες, με κατασκευή μύθων, με μια σειρά από πράγματα, που είναι σαφές ότι προσπαθεί να οδηγήσει την κουβέντα έξω από αυτό, που αποτελεί το βασικό διακύβευμα της πολιτικής σε κάθε τόπο. Ποιο αποτελεί το βασικό διακύβευμα της πολιτικής σε κάθε τόπο; Να προχωράει τα πράγματα μπροστά, να αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Εδώ δεν μιλάμε για αυτό. Μιλάμε για μια συνειδητή επιλογή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να οδηγήσει τα πράγματα σε εικόνες και σε καταστάσεις άλλων εποχών.

Αυτός ο πολωτικός και διχαστικός λόγος δεν κάνει καλό. Είναι κάτι που η κοινωνία δεν το χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρακολουθήσει την τακτική αυτή. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία που εξελίσσεται, έχουμε την πρόκληση της ακρίβειας, έχουμε μια θετική ατζέντα, η οποία δίνει απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα της χώρας, την ασφάλεια και τη θωράκισή της, τη διαχείριση του Μεταναστευτικού, την ελκυστικότητά της για μεγάλες επενδύσεις. Αυτή είναι η δουλειά μας. Με μετριοπάθεια και με το κυβερνητικό μας έργο, θα συνεχίσουμε και με αυτό τον τρόπο θα απαντούμε και στις προκλήσεις. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε ούτε αυτόν τον τόνο, ούτε αυτό το ύφος, ούτε, προφανώς, να πέσουμε στην παγίδα του διχασμού και της πόλωσης. Είναι πολύ καθαρό αυτό για εμάς.

Για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.
Πάνω από 4.000 υγειονομικοί θα προσληφθούν μέσα στο 2022. Στις προσλήψεις που έχει προγραμματίσει το ελληνικό δημόσιο για το 2022, η μερίδα του λέοντος πηγαίνει στο Υπουργείο Υγείας. Πάνω από 12.500- 13.000 στελέχη, νοσηλευτικό προσωπικό, υγειονομικοί, έχουν ενταχθεί στο Σύστημα Υγείας τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Έχουν υπερδιπλασιαστεί οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Έχει ενισχυθεί τα τελευταία δύο χρόνια το Ε.Σ.Υ., όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία της χώρας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Σε συγκεκριμένες ειδικότητες υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη, γι’ αυτό και γίνονται προσπάθειες είτε με ιδιώτες γιατρούς, είτε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε πει πολλές φορές ότι υπάρχει έλλειμμα γιατρών, σε ειδικές ειδικότητες, σε ό,τι αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας και γι’ αυτό ο προγραμματισμός και η προσπάθεια του σχεδιασμού του νέου Ε.Σ.Υ. θα λάβει υπόψη του όλα αυτά τα δεδομένα.
Οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας υγειονομικοί έχουν την επιλογή να εμβολιαστούν και να παραμείνουν στο Σύστημα.

Για τις βομβιστικές και καταδρομικές ενέργειες
Η εικόνα γενικώς από τέτοιου είδους ενέργειες, σε σχέση με το παρελθόν, βαίνει συνεχώς βελτιούμενη με πολλή δουλειά. Βεβαίως θα πρέπει να γίνει ακόμα δουλειά σε διάφορα πεδία που είχαμε όξυνση της ανομίας και της παρανομίας το προηγούμενο διάστημα. Τα Πανεπιστήμια είναι μία από τις εικόνες αυτές. Βασικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα έχουν αλλάξει προς το αυστηρότερο, όπως για παράδειγμα, το να φέρεις και να χρησιμοποιείς μολότοφ. Δίνονται στη Δικαιοσύνη τα εργαλεία που πρέπει, έτσι ώστε να αποδίδεται η δικαιοσύνη με την αυστηρότητα που πρέπει όταν παρατηρούνται τέτοιου είδους φαινόμενα. Το θέμα είναι να υπάρχει ομόθυμη καταδίκη από όλο τον πολιτικό κόσμο σε τέτοιου είδους περιστατικά, που είναι απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα.

Για τις αποζημιώσεις από την κακοκαιρία
Σε ό,τι αφορά για τις αποζημιώσεις που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί, μετά την πίεση και την απαίτηση που ασκήθηκε στην «Αττική Οδό», η εταιρεία έχει δεσμευτεί στο Υπουργείο Υποδομών ότι θα καταθέσει τον οδικό χάρτη αυτών των αποζημιώσεων πάρα πολύ σύντομα. Κατά την άποψή μας, τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν άμεσα. Ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε, έμεινε ώρες εκεί. Δημοσίως τοποθετήθηκε η «Αττική Οδός» και είπε ότι θα δώσει αυτή την αποζημίωση των 2.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο. Αυτά δεν μπορεί να χρονίζουν, ούτε μπορεί ο κόσμος να πάρει την αποζημίωση μετά από πέντε, δέκα, δεκαπέντε χρόνια. Πρέπει να δοθεί άμεσα. Είναι ευθύνη της «Αττικής Οδού» να την καταβάλει. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει καταστήσει απολύτως σαφές ότι πολύ γρήγορα πρέπει να αποσαφηνιστεί με ποιον τρόπο ο κόσμος θα αποζημιωθεί. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία διερεύνησης περαιτέρω ευθυνών της «Αττικής Οδού». Επίσης, η αποζημίωση που θα πάρει ο κόσμος, δεν σημαίνει ότι δεν θα έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει και παραπάνω πράγματα, με βάση τα ισχύοντα.
Το θέμα των αποζημιώσεων σε αυτή τη φάση είναι οριοθετημένο, σε ό,τι αφορά τους συμπολίτες μας στην «Αττική Οδό», στην «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» και σε εκείνους που στερήθηκαν το ρεύμα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για τις ανατιμήσεις από την ενεργειακή κρίση
Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, αλλά και οι επιχειρήσεις όλο το τελευταίο διάστημα. Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Όλες οι χώρες αναζητούν λύσεις. Πάνω από 1,5 δισ. έχει διαθέσει η Ελληνική Πολιτεία από το Σεπτέμβριο μέχρι τώρα. Τετρακόσια πενήντα εκατομμύρια τον Ιανουάριο. Όσο είναι δυναμικό το φαινόμενο της ενεργειακής κρίσης, προφανώς θα παρεμβαίνουμε για να είμαστε στο πλευρό και των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ώστε να περιορίσουμε το «αποτύπωμα» της ακρίβειας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο