Γ. Αμανατίδης: Συνάντηση με το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας του Περδίκκα

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Γ. Αμανατίδης: Συνάντηση με το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας του Περδίκκα

Στον Περδίκκα συναντήθηκα για 4η φορά με το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας, με αντικείμενο το δίκτυο φυσικού αερίου.

Επί της ουσίας μετέφερα στους εκπροσώπους των κατοίκων όσα συζητήσαμε με τον Δήμαρχο Εορδαίας κ. Παναγιώτη Πλακεντά στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΔΑ κ. Τσάκα Μάριου.

Στη συνάντηση ανέφερα τα παρακάτω:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

«Διαπιστώθηκε ότι προέκυψαν αλλαγές, μετά από την ενημέρωση προς τους Φορείς της περιοχής από τον κ. Τσάκα, λόγω επικαιροποίησης του σχεδιασμού από τον ΔΕΣΦΑ που αναμένεται να οριστικοποιηθεί με απόφαση της ΡΑΕ.

Ειδικότερα:

  1. Ο Περδίκκας θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο από τον αγωγό του ΔΕΣΦΑ (Τρίκαλα Ημαθίας – Περδίκκας) όταν αυτός ολοκληρωθεί και όχι από τον ΤΑΡ στη θέση Περδίκκας.
  2. Δεν θα υπάρξει μεταφερόμενο αέριο για το εσωτερικό δίκτυο του Περδίκκα, στο ενδιάμεσο διάστημα.
  3. Ο αγωγός ΔΕΣΦΑ αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος 2024 – αρχές 2025.
  4. Στο διάστημα α΄ εξάμηνο 2024 – αρχές β΄ εξαμήνου 2024 θα πρέπει να ολοκληρωθεί το εσωτερικό δίκτυο του Περδίκκα για να δεχθεί το αέριο.
  5. Το έργο του εσωτερικού δικτύου Περδίκκα δεν είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και θα μπορεί να υλοποιηθεί ως επιχειρηματική πρωτοβουλία της ΔΕΔΑ ή πιθανά, με ένταξή του σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.
  6. Το παραπάνω έργο θα μπορούσε να υλοποιηθεί και να λειτουργήσει πιο σύντομα εφόσον προβλεφθεί μονάδα CNGέξω από τον οικισμό.
  7. Για το εσωτερικό δίκτυο Περδίκκα έχει εκδοθεί άδεια διανομής».

Η συνάντησή μας θα επαναληφθεί μόλις επικαιροποιήσω τα δεδομένα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!