Ερώτηση Λαΐκής Συσπείρωσης Εορδαίας για το ενδεχόμενο καύσης απορριμάτων

Το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιου Εορδαίας και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

 

 

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό στις 4-11-2019 ο γενικός διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: με πρωτοβουλία του προέδρου του ΦΟΣΔΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων) Κεντρικής Μακεδονίας, γίνονται συζητήσεις για τη δημιουργία στο Νότιο Πεδίο ενός εργοστασίου καύσης υπολειμμάτων που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια και στο οποίο θα μετέχουν η Κεντρική Μακεδονία, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, ενδεχομένως η Λάρισα και η Κέρκυρα. Προτάθηκε η Κοζάνη διότι είναι κεντροβαρές το σημείο ως προς την Εγνατία οδό.

Η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και η επικίνδυνη, καρκινογόνος καύση απορριμμάτων αποτελούν βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης της ΝΔ, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα θησαυρίζουν εις βάρος των λαϊκών αναγκών.

Στη Δυτική Μακεδονία ήδη εδώ και χρόνια η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το τελευταίο διάστημα επιταχύνονται τα σχέδια και για καύση απορριμμάτων στην περιοχή.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε, την Παρασκευή 15/11/2019, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τίτλο «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ», επιταχύνει την υλοποίηση έργων «ηλεκτροπαραγωγής από το παραγόμενο βιοαέριο από μονάδες διαχείρισης αποβλήτων». Πρόκειται για υποκρισία καθώς κλείνουν τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας με λιγνίτη στην περιοχή μας με το πρόσχημα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ερωτάται ο κος Δήμαρχος και με την ιδιότητα του προέδρου της ΔΙΑΔΥΜΑ:

  1. Εάν συμφωνεί με τους παραπάνω σχεδιασμούς.
  2. Τι προτίθεται να πράξει προκειμένου να ακυρωθούν τα σχέδια για την καρκινογόνο καύση των απορριμμάτων και την επιπλέον επιβάρυνση της περιοχή μας.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Χόλμπα Αντωνία

Τετάρτη 20/11/2019

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida