Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εργασιακά: «Άδειασμα» σε κυβέρνηση και Χατζηδάκη από βουλεύτρια της ΝΔ (Video)

Εργασιακά: «Άδειασμα» σε κυβέρνηση και Χατζηδάκη από βουλεύτρια της ΝΔ (Video)

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Δίνουν και παίρνουν τα εσωκομματικά πυρά στη ΝΔ, με βουλευτές της να διαφοροποιούνται ανοιχτά πια από την επίσημη γραμμή Μαξίμου.

Συνεχίζονται τα εσωκομματικά πυρά στη ΝΔ, αφού μετά την σφοδρή κριτική στελεχών για το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας, βουλευτές της πλειοψηφίας αντιδρούν και στο εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Με την αντιπολίτευση και την κοινωνική αντίδραση συντάχθηκε διακριτικά και η βουλεύτρια της ΝΔ Άννα Ευθυμίου που και ως εργατολόγος εξέφρασε τις ενστάσεις της σε αρκετά σημεία του εργασιακού νομοσχεδίου του Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας βελτιώσεις.

«Χρειάζονται ασφαλιστικές δικλείδες σε συγκεκριμένα σημεία. Χρειάζεται να υπάρχει αύξηση των ελεγκτικών μηχανισμών. Υπάρχει η δυνατότητα αίτησης του εργαζόμενου να διευθετήσει τον χρόνο εργασίας του. Το 8ωρο και το 40ωρο παραμένουν. Όμως γνωρίζουμε ότι η σχέση εργαζόμενου εργοδότη και εργαζόμενων δεν είναι μία ισότιμη σχέση γιατί υπάρχει μία σχέση εξάρτησης. Το λέω ως εργατολόγος» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ευθυμίου, επιβεβαιώνοντας έτσι την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας για το νέο νομοσχέδιο που καταργεί στην πράξη της συλλογικές συμβάσεις.

Συνεχίζοντας, η βουλεύτρια της ΝΔ επεσήμανε ότι το ΣΕΠΕ πρέπει να στελεχωθεί περισσότερο και να μη γίνει «νέο ΕΦΚΑ», ενώ παράλληλα εμφανίστηκε αντίθετη και με τον τρόπο που επιχειρεί ο Κωστής Χατζηδάκης να εφαρμόσει τη ψηφιακή κάρτα ωραρίου. «Είναι σημαντική αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να μπουν όλοι. Να γίνει προτεραιοποίηση» ανέφερε με νόημα.

Τέλος, η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην τηλεργασία, ζητώντας να μπουν ποσοστά τηλεργασίας. «Δεν μπορεί μία επιχείρηση να στέλνει όλο το προσωπικό της σε τηλεργασία. Να μπουν συγκεκριμένα ποσοστά. Να επικαιροποιήσουμε στην τηλεργασία την έννοια του εργατικού ατυχήματος» κατέληξε, δίνοντας μία σαφή εικόνα για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Κι αφού οι ενστάσεις αυτές λέγονται δημόσια και κάπως “στρογγυλοποιημένα” από μία βουλεύτρια του κυβερνώντος κόμματος, φανταζόμαστε τι πρόκειται να βιώσουν οι νέοι εργαζόμενοι στη χώρα, που θα πληρώσει το “μάρμαρο” και αυτής της κρίσης…

 

 

πηγή

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida