Στις 13.00 αύριο στην Παναγία Ελευθερώτρια της Κηφισιάς η εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Τράγκα

Επικεφαλής του νέου κόμματος ο Γιώργος Τράγκας

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Τράγκας θα ηγείται του νέου πατριωτικού, με αντισυστημικά χαρακτηριστικά κόμματος, το οποίο περιέγραψε πρόσφατα το «Σin».

Στην αποκάλυψη του ηγέτη του υπό ίδρυση κόμματος προέβη σήμερα (8/2) ο πρώην βουλευτής και πρόεδρος του «Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος» Νίκος Νικολόπουλος αναφέροντας σε κάλεσμά του: «Σε λίγες μέρες ξεκινάμε μια δύσκολη μα και συναρπαστική εθνική προσπάθεια με τον Γιώργο Τράγκα επικεφαλής – αρχηγό και με πολιτικό όχημα ένα κινηματικό νέο πατριωτικό, που θέλει πάση θυσία να σπάσει το «γύψο» που μας έβαλαν και θα δώσει τη μάχη για να ξαναζήσουμε όλοι  με Ελευθερία Δημοκρατία Δικαιοσύνη Ανεξαρτησία. Αυτά είναι τα τέσσερα αστέρια του κόμματος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ».

Στο κείμενο συμπεριλαμβάνεται η ακόλουθη δήλωση του Γιώργου Τράγκα για το νέο κόμμα:

«Διάβασα ότι θα κάνω κόμμα «δεξιότερα» της Νέας Δημοκρατίας. Φυσικά δεν υπάρχει τίποτα πιο δεξιό από τη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, πέραν αυτού η όλη πορεία μου δείχνει ότι ήμουν και είμαι μακριά από όσα πρεσβεύουν οι σημερινοί ακραίοι νεοφιλελεύθεροι της Νέας Δημοκρατίας. Ως παλαιός Καραμανλικός, Κεντροδεξιός και ως ελευθερόφρων απεχθάνομαι τις ετικέτες και τα κομματικά κλισέ που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια».

Όπως έγραψε το «Σin» τα ταυτοτικά  στοιχεία του υπό ίδρυση κόμματος είναι πατριωτικά, αντισυστημικά, τοποθετούμενο στον πολιτικό χάρτη στην περιοχή από την λεγόμενη λαϊκή δεξιά, έως τις παρυφές της κεντροαριστεράς (πρώην πατριωτικό ΠΑΣΟΚ). Πρότυπο του κομματικού εγχειρήματος αποτελεί το «Κίνημα Πέντε Αστέρων», που ιδρύθηκε από τον Μπέπε Γκρίλο και επί μία δεκαετία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ιταλική πολιτική σκηνή.

Επίσης, στο πλαίσιο διαμόρφωσης επικοινωνιακού μηχανισμού υποστήριξης του εγχειρήματος θα κυκλοφορήσει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, ημερήσια εφημερίδα με εκδότη τον Γιώργο Τράγκα.

Κοινοποιήστε το άρθρο