Εορδαία: “Ο κύριος Πλακεντάς σε ρόλο σύγχρονου Ιαβέρη”;

Λήξη συναγερμού - Αρνητικός στο τεστ covid 19 και o Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς - Σε κανονική λειτουργία τα γραφεία- Eυχαρίστησε μέσω facebook το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Και οι Ρομά (ανέγγιχτοι) της πόλης μας

Πολιτικός σχολιαστής

Ο Πολιτίδης Χρήστος για το eordaialive.gr

 

 

Αμετροέπεια, διθύραμβοι, εκδικητισμός… Παλιοκαιρισμένο πρόβλημα, παλιοκαιρισμένη αδράνεια, παλιοκαιρισμένες αποφάσεις,  όλα αυτά συνιστούν έλλειμα σχεδίου διά τους συμπολίτες μας, τους ιδιαίτερους Ρομά, που συνεχίζουν να είναι μια “ιδιαίτερα ενοχλητική εκρεμμότης” δια την Πόλιν.

Διαβάζουμε σε ανάρτηση: «Κατεδαφίζονται αυθαίρετα κτίρια στον οικισμό των ΡΟΜΑ Πτολεμαΐδας – Ισχυρή η αστυνομική παρουσία. Σε εφαρμογή αποφάσεων για την κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στην περιοχή του οικισμού των Ρομά Πτολεμαΐδας, προχώρησαν οι υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, σήμερα Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για απόφαση που προέκυψε αυτεπάγγελτα κατόπιν έκθεσης της Πολεοδομίας του Δήμου Εορδαίας, και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κάποια εκκρεμότητα (πχ διαδικασία τακτοποίησης), ενεργοποιήθηκε η διαδικασία κατεδάφισης. Να σημειωθεί πως τα κτίσματα ήταν σε δημοτικά και δημόσια εδάφη».

 

Επίσης ενδιαφέρον έχει το άρθρο της αγαπητής κυρίας Μαίρης Κεσκιλίδου, στην ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, ευρισκόμεθα δύο έτη πίσω:

«Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, όπως ο νέος οικισμός αναπτυχθεί σε δημοτική έκταση μετά το Κυνοκομείο και επί της επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας – Δυτικής Εορδαίας, συμφώνησαν οι Ρομά , αναιρώντας τις προηγούμενες θέσεις τους, μετά τη συζήτηση τους με τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη ο οποίος επισκέφθηκε χθες τον προσωρινό καταυλισμό  Πτολεμαΐδας,  μαζί με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα ΕΣΠΑ και Έργων Σταύρο Γιαννακίδη. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει η χωροθέτηση του νέου οικισμού των Ρομά όπου θα στηθούν προκατασκευασμένες κατοικίες για να διασφαλισθούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Στον  σημερινό καταυλισμό, ολοκληρώνεται ήδη  η εγκατάσταση δικτύου ύδρευσης από την ΔΕΥΑΕ, βελτιώνονται άμεσα οι όροι πρόσβασης με την χαλικόστρωση των δρόμων, εντείνονται οι επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο για την τοποθέτηση κεντρικής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ, θα επισπευσθούν οι διαδικασίες για την μεταδημότευση των οικογενειών στο Δήμο Εορδαίας».

Είναι προφανές ότι έχει πάει στις καλένδες αυτή η ιστορία.

Το θέμα των Ρομά το γνωρίζω πολύ καλά, έχω κάνει άπειρες επισκέψεις στον καταυλισμό την περίοδο δραστηριοποίησης της “ΟΜΑΔOΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ”, ομιλούσα με την κύριο “Μπαντή”, το μικρό του όνομα δεν το ενθυμούμαι, αυτός ήταν αρχηγός στον καταυλισμό, ο οποίος τότε είχε περί τα 80-100 άτομα.

Είχα συντάξει σε ένα χαρτί όλα τα αιτήματα που έθεταν την περίοδο εκείνη, του ζήτησα να υπογραφεί από όλους και να κατατεθεί ως αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δυστυχώς δεν το έπραξε….

Είναι άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης εκεί, από υγειονομικής και “οικονομικής πλευράς”, με ανύπαρκτες τις στοιχειώδεις υποδομές διαβίωσης και το πρόβλημα επιτείνεται με τον εγκλεισμό αυτών των ανθρώπων εντός της εσωστρεφούς κοινωνία τους.

Κάποια στιγμή θα αναρτήσω ένα αναλυτικό άρθρο επί του θέματος.

Η εικόνα που εισπράξαμε, ήτο η κατεδάφιση όλου του οικισμού των Ρομά και ως εκ τούτου ήτο το πρώτον ατόπημα, δεύτερον ατόπημα η αμετροέπεια και το ύφος αρκετών Δημοσιογραφικών μέσων του Νομού Κοζάνης, είτε ως σιωπή, είτε ως επιβράβευση (οι ερμηνείες σε κάθε κείμενο είναι πολλές βέβαια).

Ο καθείς εισπράττει διαφορετικά τα μηνύματα των καιρών.

Στην ουσία ένα ή δύο παραπήγματα καταστράφηκαν, η εικόνα που εδόθη όμως  ήτο άλλη…. Ας το θεωρήσουμε δημοσιογραφική απειρία.

Χείραν βοηθείας σας δίδω κύριε Δήμαρχε, βγάλτε μια διευκρινιστική δήλωση (να διορθώνει τα ατοπήματα των προσκείμενων σε εσάς δημοσιογράφων) ότι δεν εμπλέκεστε σε μια τέτοια ιστορία.

Τέσσερα τηλέφωνα πήρα στο Δημαρχείο,  τα τρία γραφεία δεν απάντησαν.

Υ.Γ.

Σύνηθες φαινόμενον να μην ειδοποιείται το Eordaialive.

“Πράσσειν άλογα” ο εκάστοτε αντιδήμαρχος και κατά συνέπεια ο Δήμαρχος.

Παρακαλούμεν υμάς.

Ενημερώνετε μας δια τις κινήσεις σας, δια να μην σας κοιτάζουμε υπόπτως…

 

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida