«Ενότητα» Λάζαρος Μαλούτας – Και ο μήνας έχει 9 ……

ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - EORDAIALIVE.COM
Λάζαρος Λαζαρίδης
Ο Λάζαρος Λαζαρίδης είναι δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του EordaiaLive.com. Με πολυετή εμπειρία στο τοπικό ρεπορτάζ, καλύπτει την επικαιρότητα, τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα στην Πτολεμαΐδα, την...
2λ ανάγνωσης

Με ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου εκδόθηκε η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για τη απένταξη έργου του Δήμου Κοζάνης από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Eordaia Live – Προσθήκη ως προτιμώμενη πηγή στις Google Ειδήσεις

 

Το έργο με τίτλο  «Εξειδικευμένες Δράσεις – Ενέργειες και Εφαρμογή Ευφυών Τεχνολογιών για τη Δημιουργία Δομής Διαφοροποιημένου Μοντέλου Επιχειρηματικότητας στο Δήμο Κοζάνης», προϋπολογισμού 1,4 εκατομμύρια ευρώ περίπου, εντάχθηκε στο πρόγραμμα στις 29-6-2022 και όπως προκύπτει από τη Απόφαση απένταξης παρά τις προειδοποιήσεις της ΕΥΔΕ του ΥΠΕΣ στις 8-1-2024 και στις   30-9-2024 ο Δήμος Κοζάνης, προφανώς, δεν ανταποκρίθηκε με συνέπεια ο ΥΠΕΣ να προχωρήσει στη απένταξης του.

Εδώ όλη η απόφαση : https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΟ7646ΜΤΛ6-ΔΕΓ?inline=true

 

Σε μια περίοδο όπου η ψηφιακότητα μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας, και είναι από τα σημαντικότερα μέσα για την τοπική ανάπτυξη είναι αδικαιολόγητο, είναι αδιανόητο να χάνονται πόροι 1,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Είμαστε σίγουροι πως θα ακούσουμε χίλιες δικαιολογίες, ακόμη ίσως και ότι φταίει η προηγούμενη δημοτική αρχή, για την απένταξη του έργου…..

 

Μέχρι σήμερα, δύο χρόνια δημοτικής αρχής Κοκκαλιάρη,  χορτάσαμε από πανηγυρισμούς για έργα και επιτυχίες για τις οποίες δεν είχαν καμία απολύτως συμμετοχή.

Τώρα θα αρχίσουν οι δικαιολογίες για τις αποτυχίες…..

 

Τελικά φαίνεται ότι ο τόπος θα πληρώσει ακριβά την δημοτική περίοδο 20-2018 εξαιτίας της απωλειών πόρων !!!

 

«Ενότητα» Λάζαρος Μαλούτας - Και ο μήνας έχει 9 …… - Eordaialive.com

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ακολουθηστε
Ο Λάζαρος Λαζαρίδης είναι δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του EordaiaLive.com. Με πολυετή εμπειρία στο τοπικό ρεπορτάζ, καλύπτει την επικαιρότητα, τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα στην Πτολεμαΐδα, την Εορδαία και ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.