Μιχάλης Παπαδόπουλος: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η Οδική Ασφάλεια. Διαφυλάσσουμε το δικαίωμα στη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων

M. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ «Έναρξη της  ψηφιακής απονομής συντάξεων «ΑΤΛΑΣ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από σήμερα 23 Ιουλίου 2020  τίθεται σε πλήρη ισχύ η  ψηφιακή απονομή σύνταξης «ΑΤΛΑΣ», η οποία θα αποτελεί  μία πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία τόσο στο στάδιο της αίτησης όσο και στα στάδια της έκδοσης και της κοινοποίησης. Αρχικά θα αφορά τις συντάξεις χηρείας και τις συντάξεις τ. ΟΓΑ, ενώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχουν ενταχθεί  όλες οι συντάξεις αναπηρίας. Απώτερος στόχος  μέχρι το τέλος του 2021 είναι να  έχουν ενταχθεί και υπόλοιπες  κατηγορίες συντάξεων γήρατος, δηλαδή περίπου το  80-85% των συντάξεων.

Με την ψηφιακή απονομή σύνταξης «ΑΤΛΑΣ»  δίνεται τέλος στις ουρές και τις καθυστερήσεις, ενώ πλέον δεν θα απαιτείται καμία προσκόμιση δικαιολογητικών από τον πολίτη, αφού με την ηλεκτρονική διασύνδεση των υπηρεσιών θα υπάρχει η δυνατότητα άντλησης τους μέσα σε λίγα μόνο λεπτά από τον e-ΕΦΚΑ. Παράλληλα περιορίζεται σημαντικά ο χρόνος που θα μεσολαβεί από την αίτηση μέχρι την απόφαση της συνταξιοδότησης, η οποία  θα κοινοποιείται άμεσα  μέσω email στον ενδιαφερόμενο.

Η επίτευξη τόσο βραχυπρόθεσμων όσο και μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της ψηφιακής απονομής σύνταξης «ΑΤΛΑΣ». Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η ταχύτητα εξυπηρέτησης, η πλήρης διαφάνεια της διαδικασίας, ο σεβασμός στον αιτούντα και η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, ο Δημόσιος τομέας αποκτά το κύρος και την αξιοπιστία που του αρμόζει καθώς περιορίζονται σημαντικά τόσο η γραφειοκρατία όσο και τα ανθρώπινα λάθη.

Το όραμα της κυβέρνησης για  μία σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση που θα διακρίνεται για την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών, της παίρνει πλέον σάρκα και οστά.

Προχωράμε δυναμικά….

δημιουργούμε ένα δημόσιο, φιλικό προς τον πολίτη!

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ e-ΕΦΚΑ 23-7-2020

 

 

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.