Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ποιος προηγείται στην κούρσα για την προεδρία – Τι δειχνει έρευνα της GPO

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ποιος προηγείται στην κούρσα για την προεδρία - Τι δειχνει έρευνα της GPO

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ποιος προηγείται στην κούρσα για την προεδρία – Τι δειχνει έρευνα της GPO

 

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διεκδικητές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου και η δημοσκόπηση της GPO που δημοσίευσαν «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», δίνει ένα πρώτο στίγμα: Είναι μιά μάχη για τρεις, τους (με αλφαβητική σειρά) Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Παπανδρέου.

Η έρευνα διεξήχθη σε πανελλαδικό δείγμα 1.012 ατόμων, που δεν ψήφισαν όλοι ΚΙΝΑΛ το 2019, αλλά θα ψηφίσουν για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος. Οπως σημειώνεται στην ταυτότητα της δημοσκόπησης, το χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων έγινε σε δύο φάσεις, 23 με 25 Οκτωβρίου και 30 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου. Ένα μέρος της δηλαδή έγινε όσο η Φώφη Γεννηματά ζούσε ακόμη (η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απεβίωσε στις 25 Οκτωβρίου).

Επισημαίνεται ότι στην GPO που διενήργησε τη δημοσκόπηση, βασικοί μέτοχοι είναι μέλη των οικογενειών του νυν υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου και του μεγαλοεργολάβου- κατασκευαστή Χρήστου Καλογρίτσα.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα έναντι των Παπανδρέου και Ανδρουλάκη. Ομως οι διαφορές ποσοστών είναι τόσο μικρές που δεν είναι καν σίγουρο το δίδυμο του δεύτερου γύρου. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος, στις 12 Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι τρεις άλλοι υποψήφιοι θα παίξουν τον δικό τους ρόλο, τασσόμενοι με τον έναν ή τον άλλο φιναλίστ. Εκτός και αν κάποιος από τους (με αλφαβητική σειρά) Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη και Παύλο Χρηστίδη αποχωρήσει πριν τις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου που και αυτό μπορεί να επηρεάσει τα ποσοστά υπέρ ή κατά ενός εκ των τριών πρωτοπόρων.

 Τα ποσοστά

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO, στην ευρύτερη δεξαμενή πιθανών ψηφοφόρων

  • ο Ανδρέας Λοβέρδος καταγράφει ποσοστό 28,8% (27,2% στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ)
  • ο Γιώργος Παπανδρέου 25,2% (25,8%)
  • ο Νίκος Ανδρουλάκης 24,7% (25,4%),

Πολύ χαμηλότερα ποσοστά δίνει η δημοσκόπηση στους άλλους τρεις υποψήφιους. Ειδικότερα, ο Παύλος Χρηστίδης εμφανίζεται να παίρνει 6,2% (6,2%) των ψήφων, ο Παύλος Γερουλάνος 4,3% (4,3%) και ο Χάρης Καστανίδης 4,1% (3,7%).

Οι αρνητικές γνώμες

Αξίζει να σημειωθούν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι σε αρνητικές και θετικές γνώμες:

Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές (ή μάλλον αρνητικές) γνώμες μεταξύ των υποψηφίων – φτάνει το 51,8% όσων δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν (έναντι 47% θετικών).

Στον αντίποδα, ο κ. Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες (78,8%) και παράλληλα τις λιγότερες αρνητικές (μόλις 18,5%) —ακόμα καλύτερα είναι τα ποσοστά του μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Λοβέρδος, βουλευτής Βορείου Τομέα του ΚΙΝΑΛ, συγκεντρώνει 77,3% θετικές γνώμες και 22,4% αρνητικές.

Μία Απάντηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Κρεοπωλείο Παπαδημητρίου Κοζάνη
Γρηγοριαδης Ζαχος Κοζάνη
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida