Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

Δυτική Μακεδονία -Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Σαρώνει ο Αμανατίδης !

497.600 ευρώ από την Π.Ε. Κοζάνης για τη Μελέτη μετεγκατάστασης του Ειρηνοδικείου Εορδαίας στα κτίρια της Βιβλιοθήκης και της αίθουσας διαλέξεων του οικισμού Πτολεμαΐδα V (εργατικές κατοικίες)
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Δυτική Μακεδονία: Σαρωτική νίκη του Γιώργου Αμανατίδη ακόμη και από τον πρώτο γύρο καταγραφουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του aftodioikisi.gr στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που διεξήχθη από 21 έως 24/7 με δείγμα 1734 πολιτών (1388 online ερωτηματολόγια και 346 τηλεφωνικά). Συγκεκριμένα, ο κ. Αμανατίδης καταγράφει 47,06% θετικές γνώμες (σ.σ. ποσοστό άνω του 43% που απαιτείται για την εκλογή από την πρώτη Κυριακή), έναντι 22,66% της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου και 19,03% του νυν “γαλάζιου” περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, ποσοστό κατά τι μεγαλύτερο από όσους θεωρούν ότι πρέπει να επανεκλεγεί (16,61%). Μάλιστα, εφόσον υπάρξει β΄ γύρος ο Γ. Αμανατίδης κυριολεκτικά σαρώνει τον νυν περιφερειάρχη με ποσοστό 50% έναντι μόλις 18,69%. Ενδεικτικό της δυσχερούς θέσης στην οποία βρίσκεται ο κ. Κασαπίδης είναι ότι το 56,4% των πολιτών της Δυτικής Μακεδονία θεωρούν ότι δεν πρέπει να επανεκλεγεί, ποσοστό αντίστοιχο με το 58% της δημοσκόπησης του aftodioikisi.gr τον περασμένο Απρίλιο.

-Αναφορικά με την μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, την Κοζάνη, ο (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) νυν δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας χάνει σχεδόν οκτώ ποσοστιαίες μονάδες έναντι του α΄γύρου των δημοτικών εκλογών του 2019, καταγράφοντας ποσοστό 19,79% (27,9% το 2019). Ως αντίπαλός του στον β΄ γύρο προαλείφεται ο (προερχόμενος από τη ΝΔ) Γιώργος Τοπαλίδης (19,26%), με την τρίτη θέση να την καταλαμβάνει ο «κανένας» με 15,97%. Ο κ. Τοπαλίδης, εκτός του ότι δεν αντιμετωπίζει την (μεγάλη) φθορά του νυν δημάρχου (69% θεωρούν ότι δεν πρέπει να επενεκλεγεί, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr τον περασμένο Απρίλιο,  ενώ σήμερα το αντστοιχο ποσοστο φτάνει στο 61,15%), φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερες δεξαμενές για τον β΄ γύρο, καθώς τον δήμο διεκδικούν ακόμη δύο υποψήφιοι που προέρχονται από τη ΝΔ (Θ. Σιόγκας -9,91%% και  Στ, Γκανάτσιος -3,82%), με αποτέλεσμα, με βάση τα σημερινά δεδομένα, να μοιάζει πιθανότερο να κερδίσει το δήμο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

-Στο δήμο Καστοριάς ο νυν («γαλάζιος») δήμαρχος Γιάννης Κορεντσίδης (40% δηλώνει ότι δεν πρέπει να επανεκλεγεί, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr τον Απρίλιο του 2023,ποσοστό αντίστοιχο και με τη σημερινή δημοσκόπηση -41,3%) ισοψηφεί με τον (επίσης προερχόμενο από τη ΝΔ) Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας & Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Άκη Τσούκα (38,97 έναντι 38,24%) Οι δύο τους αναμένεται να αναμετρηθούν στον β΄ γύρο, σε μία σκληρή “μάχη” στην οποία δεν μπορούν να γίνουν από τώρα ασφαλείς προβλέψεις. Το μόνο στοιχείο που αποτυπώθηκε και στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ιστοσελίδας (μόλις 31% δηλώνουν ότι σίγουρα πρέπει να επανεκλεγεί) και στην σημερινή (36,96%) είναι αυτό της φθοράς του νυν δημάρχου, ο οποίος μέσα σε μία τετραετία φαίνεται να έχει απωλέσει πάνω από οκτώ πσοστιαίες μονάδες (46,96% το 2019)

-Στο δήμο Γρεβενών μετά την αποχώρηση του νυν δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη, φαβορί για να κερδίσει και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή (50,54%) είναι ο πρώην αντιδήμαρχός του Χρήστος Τριγώνης, με τους υπόλοιπους υποψήφιους, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην δημάρχου Δημοσθένη Κουπτσίδη (7,53%) να μένουν πολύ χαμηλά.

-Τέλος στο δήμο Φλώρινας, ξεκάθαρο φαβορί είναι ο πρώην δήμαρχος και νομάρχης Γιάννης Βοσκόπουλος (39,22%), με δεύτερο αλλά σε απόσταση τον νυν δήμαρχο Βασίλη Γιαννάκη (15,69%), και σχεδόν το 1/3 του εκλογικού σώματος είτε να μην δηλώνει προτίμηση (11,76%) είτε να μην απαντά (ΔΞ/ΔΑ -23,53%)

Αξιολόγηση προβλημάτων

Πρώτο πρόβλημα για τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας είναι “η απουσία χώρων στάθμευσης και το κυκλοφοριακό” (46,53%) και ακολουθούν με 44,27% η αποκομιδή απορριμμάτων και η “επάρκεια και ποιότητα σχολικών κτηρίων και ΚΑΠΗ” (39,93%).

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
4
+1
0
+1
1
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...