Δυτική Μακεδονία: Η εγκατάλειψη και ερημοποίηση της Περιοχής μειώνει την ανεργία…..

Δυτική Μακεδονία: Η εγκατάλειψη και ερημοποίηση της Περιοχής μειώνει την ανεργία….. Στη Δυτική Μακεδονία που ήταν επί είκοσι χρόνια σταθερά πρώτη Περιφέρεια στην Ανεργία της Χώρας και πρώτη στην ανεργία των νέων σ ολόκληρη την ΕΕ Τώρα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία έχει μειωθεί 8 μονάδες και βρίσκεται στην 5η θέση στις περιφέρειες με τη μεγαλύτερη ανεργία! Παρότι τα στοιχεία δείχνουν ότι: 1)Χάθηκαν τουλάχιστον 6.000 άμεσες θέσεις εργασίας από τη ΔΕΗ (Μόνιμοι- Έκτακτοι και εργολαβικοί) που σύμφωνα με το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να πολλαπλασιαστούν επί 3,9 για να βγάλουν και τις έμμεσες θέσεις εργασίας που χάθηκαν από τον δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Άρα τουλάχιστον 20.000 είναι οι νέες θέσεις εργασίας που χάθηκαν. 2)Ταυτόχρονα στην τριετία 2019-2022 ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός μειώθηκε κατά 21,5% 3)Οι επενδύσεις στην Περιοχή έχουν πάθει καθίζηση αφού μειώθηκαν κατά 74% 4)Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2021 ο πληθυσμός της Δυτικής Μακεδονίας μειώθηκε σε σχέση με το 2011 κατά 10,1% φέρνοντάς την στην πρώτη θέση, σε μείωση πληθυσμού της Χώρας!!! 5)Μπορούμε επίσης να δούμε πως άλλαξε δραματικά η σχέση εργαζομένων μερικής και πλήρης απασχόλησης σαφώς υπέρ της πρώτης 6)Υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων πρόσκαιρων και κακοπληρωμένων στις εγκαταστάσεις αιολικών και Φωτοβολταϊκών. Συμπέρασμα: Η ανεργία στην Περιοχή μειώθηκε επειδή οι άνεργοι εγκατέλειψαν μαζικά την Περιοχή αφού δε βλέπουν προοπτικές για ανεύρεση νέας εργασίας. Έτσι βλέπουμε ότι η ανεργία μπορεί να μειωθεί με την εγκατάλειψη και ερήμωση μιας Περιοχής… Κι όμως αυτόν τον δείκτη, της μείωσης της ανεργίας, οι κυβερνώντες και τα τοπικά τους φερέφωνα το παρουσιάζουν ως επίτευγμα της πολιτικής τους!!!
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη Δυτική Μακεδονία που ήταν επί είκοσι χρόνια σταθερά πρώτη Περιφέρεια στην Ανεργία της Χώρας και πρώτη στην ανεργία των νέων σ ολόκληρη την ΕΕ Τώρα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία έχει μειωθεί 8 μονάδες και βρίσκεται στην 5η θέση στις περιφέρειες με τη μεγαλύτερη ανεργία!

 

kotsidis

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Παρότι τα στοιχεία δείχνουν ότι:

  • Χάθηκαν τουλάχιστον 6.000 άμεσες θέσεις εργασίας από τη ΔΕΗ (Μόνιμοι- Έκτακτοι και εργολαβικοί) που σύμφωνα με το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να πολλαπλασιαστούν επί 3,9 για να βγάλουν και τις έμμεσες θέσεις εργασίας που χάθηκαν από τον δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Άρα τουλάχιστον 20.000 είναι οι νέες θέσεις εργασίας που χάθηκαν.
  • Ταυτόχρονα στην τριετία 2019-2022 ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός μειώθηκε κατά 21,5%
  • Οι επενδύσεις στην Περιοχή έχουν πάθει καθίζηση αφού μειώθηκαν κατά 74%
  • Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2021 ο πληθυσμός της Δυτικής Μακεδονίας μειώθηκε σε σχέση με το 2011 κατά 10,1% φέρνοντάς την στην πρώτη θέση, σε μείωση πληθυσμού της Χώρας!!!
  • Μπορούμε επίσης να δούμε πως άλλαξε δραματικά η σχέση εργαζομένων μερικής και πλήρης απασχόλησης σαφώς υπέρ της πρώτης
  • Υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων πρόσκαιρων και κακοπληρωμένων στις εγκαταστάσεις αιολικών και Φωτοβολταϊκών.

 

 

Συμπέρασμα: Η ανεργία στην Περιοχή μειώθηκε επειδή οι άνεργοι εγκατέλειψαν μαζικά την Περιοχή αφού δε βλέπουν προοπτικές για ανεύρεση νέας εργασίας.

Έτσι βλέπουμε ότι η ανεργία μπορεί να μειωθεί με την εγκατάλειψη και ερήμωση μιας Περιοχής…

 

Κι όμως αυτόν τον δείκτη, της μείωσης της ανεργίας, οι κυβερνώντες και τα τοπικά τους φερέφωνα το παρουσιάζουν ως επίτευγμα της πολιτικής τους!!!

 

Στέφανος Πράσσος

Περιφερειακός Σύμβουλος και υποψήφιος Περιφερειάρχης

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Δυτική Μακεδονία: Η εγκατάλειψη και ερημοποίηση της Περιοχής μειώνει την ανεργία….. Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Δυτική Μακεδονία: Η εγκατάλειψη και ερημοποίηση της Περιοχής μειώνει την ανεργία…..

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...