1

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΓΟΥΛΙΑΡΟΥ

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μία χώρα χρεοκοπημένη οικονομικά και μία κοινωνία καθημαγμένη, χωρίς ελπίδα και προοπτική, με διαλυμένες τις δομές Υγείας, Παιδείας,  Κοινωνικής Πρόνοιας και με την ανεργία στο 28%. Παρέλαβε μία χώρα ταπεινωμένη, απαξιωμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποταγμένη στο ΔΝΤ,  χωρίς συμμάχους και  με ανοιχτά πολλά εθνικά θέματα.

Με σκληρή δουλειά μέσα σε τέσσερα χρόνια η χώρα βγήκε στο ξέφωτο. Θωρακίστηκε  η Δημόσια δωρεάν Παιδεία με 1.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και  με την έγκαιρη αποστολή των βιβλίων,   ενισχύθηκαν τα Δημόσια Νοσοκομεία, με 19.500 προσλήψεις  προσωπικού, με  αύξηση των δαπανών των νοσοκομείων και  με πλήρη επάρκεια σε υλικά. 2.500.000 ανασφάλιστοι συμπολίτες μας απέκτησαν πρόσβαση στη δωρεάν περίθαλψη.  Άνεργοι και χαμηλόμισθοι συμπολίτες μας στάθηκαν όρθιοι στην κρίση με το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης,  την αύξηση των δαπανών για την πρόνοια,  τα σχολικά γεύματα, τα επιδόματα ενοικίου και στέγασης και με  τα κοινωνικά και μειωμένα τιμολόγια ρεύματος.

Η ανεργία μειώθηκε κατά 9  ολόκληρες μονάδες και η ανεργία των νέων κατά 23%  με τη δημιουργία 360.000 θέσεων εργασίας . Η αδήλωτη εργασία μειώθηκε από το 20% στο 8%  με την ανασύσταση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.  Επαναπροσλήφθηκαν οι απολυμένοι και οι σε διαθεσιμότητα,  από τον  τότε υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά Μητσοτάκη, υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνομικοί, σχολικοί φύλακες  κ.α. Έγιναν μόνιμοι 3.000 εργαζόμενοι του προγράμματος  «Βοήθεια στο Σπίτι» και  προσλήφθηκαν 10.000 μόνιμοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες καταβάλλουν πλέον ασφαλιστικές εισφορές με βάση το εισόδημά τους και ανακουφίζονται,  τόσο αυτοί όσο και τα φυσικά πρόσωπα ,από τα βάρη τους με τις 120 δόσεις για χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, διαγραφή των προσαυξήσεων και δικαίωμα συνταξιοδότησης,. Επανήλθαν οι συλλογικές συμβάσεις,  αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός και καταργήθηκε ο υποκατώτατος.

Άνοιξε η ΕΡΤ και το κράτος απέκτησε έσοδα από την αδειοδότηση των καναλιών.

Ολοκληρώθηκαν τα μεγάλα έργα οδικών αξόνων, με την επανεκκίνηση των έργων και την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με όφελος 780 εκατ. για το δημόσιο.

Έγιναν σημαντικότατες θεσμικές αλλαγές , όπως η απλή αναλογική, η ψήφος στα 17, η εκκίνηση της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης για την κατάργηση της διάταξης περί ευθύνης υπουργών, τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας κ.α.

Αποκαταστάθηκε και αναβαθμίστηκε σημαντικά το κύρος της χώρας  στο διεθνές στερέωμα και ενισχύθηκε η γεωπολιτική θέση της με συμμαχίες που εδραιώνουν την ισχύ της στον τομέα της ενέργειας και των διεθνών δικτύων εμπορικών  μεταφορών.

Ο τουρισμός κατέγραψε πρωτοφανή πορεία ανάπτυξης , συνεισφέροντας το 30,9% του ΑΕΠ , ενώ οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα έφτασαν  το 2018 τα 3. 606 δις. ευρώ.

Το σημαντικότερο είναι ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και το πρώτο πλεόνασμα επαναποδόθηκε στην κοινωνία ,που στήριξε με τις  θυσίες της την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση.

Έγιναν και λάθη, ασφαλώς, και παραλείψεις .  Πολλά από το πρόγραμμά της η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  δεν μπόρεσε να τα υλοποιήσει, λόγω της αναγκαστικής  υπογραφής ενός μνημονίου, που υιοθετήθηκε  κάτω από την πίεση εξωτερικών παραγόντων αλλά και  τη συναίνεση  και την υπερψήφιση των ελληνικών κομμάτων  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενός  μνημονίου ανεπιθύμητου και πέρα από τις εξαγγελίες και τις πεποιθήσεις του Κόμματός μας.

Ο  κόσμος εξέφρασε τη διαμαρτυρία του στις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019, κυρίως με την αποχή και δευτερευόντως  με την προτίμησή του σε κάποιο άλλο κόμμα, και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εισέπραξε τίμημα που την αδικεί κατάφωρα, ενώ πλέον διαγράφεται έντονα ο κίνδυνος οπισθοδρόμησης, με τη διακοπή του έργου προς την ολοκλήρωση του προγράμματός της και την άγρια επέλαση  του νεοφιλελευθερισμού, που ήδη  διατυμπανίζει την ισοπέδωση των εργασιακών κατακτήσεων, τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας, την κατάργηση των επιδομάτων στήριξης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, που ήδη «ευαγγελίζεται»  μειώσεις συντάξεων,  συρρίκνωση του Δημοσίου τομέα και απολύσεις.

Τίποτε ωστόσο δε χάθηκε. Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Οι κάλπες, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός μας,  είναι άδειες και  εμείς έχουμε χρέος σ’ αυτήν την κρίσιμη καμπή της ιστορίας να εργαστούμε, ενημερώνοντας την κοινωνία, και, δίνοντας ως εγγυήσεις  τη συνέπεια, την εργατικότητα, την υπευθυνότητα και κυρίως το έργο που συντελέστηκε τα 4 αυτά χρόνια και το ρεαλιστικό, προοδευτικό και αναπτυξιακό μας πρόγραμμα,  να συνεχίσουμε την ανόρθωση της ελληνικής κοινωνίας και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Γι’ αυτό κατεβαίνω στις εκλογές.  Η ολιγωρία και η αδιαφορία, ο εφησυχασμός και ο ωχαδερφισμός στην παρούσα στιγμή ισοδυναμούν με λιποταξία και προδοσία. Μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί ό, τι με κόπο και αιματηρές θυσίες του λαού μας κατακτήθηκε, δεν υπάρχουν περιθώρια επανάπαυσης  και οχύρωσης πίσω από την προσωπική ευημερία και τη οικογενειακή ηρεμία που εξασφαλίζει η όποια επαγγελματική επιτυχία.

Ναι, παραιτούμαι από μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, γιατί προέχει το κοινό καλό. Προέχει να δώσουμε τη μάχη για την πατρίδα μας, για το λαό μας και για το αύριο των παιδιών μας.

Προέχει να κάνουμε πράξη την Αριστερά που οραματιζόμαστε χρόνια τώρα, να αλλάξουμε την κοινωνία μας , να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Η πορεία προς ένα ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μέλλον δεν πρέπει να ανακοπεί, ο λαός μας δεν πρέπει να εμπιστευτεί αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα και την έριξαν στα βράχια.

Αισθάνομαι πως έχω χρέος να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις  προς την κατεύθυνση αυτή, πως έχω το χρέος που απορρέει από την πολύχρονη, κυριολεκτικά συνυφασμένη με την ύπαρξή μου, παρουσία, αγωνιστικότητα και δραστηριοποίηση στο χώρο της Αριστεράς.

Γι’ αυτό κατεβαίνω στις εκλογές.

Για να μην αφήσουμε τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς και μαχών να πάνε χαμένα. Να μην αφήσουμε τη ζωή μας να την ορίσουν ξανά αυτοί που την υποθήκευσαν.

Για να γεμίσουν οι κάλπες στις 7 Ιουλίου με ελπίδα, πρόοδο, δημοκρατία, αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και ευημερία.

 

ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΟΥΛΙΑΡΟΥ

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Tagged