ΔΕΕΠ Κοζάνης: Ο κ Τσίπρας τάζει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
Η ΔΕΕΠ Κοζάνης συγχαίρει τα μέλη της ΔΑΚΕ για τη μεγάλη νίκη της παράταξης στις εκλογές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. 

ΔΕΕΠ Κοζάνης: Ο κ Τσίπρας τάζει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ο κ. Τσίπρας στο πέρασμά του από την Κοζάνη ανέδειξε για μια ακόμα φορά το χάσμα που τον χωρίζει από την αλήθεια και την πραγματικότητα

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Παραβλέπει εσκεμμένα το γεγονός ότι τα πιο κραταιά συστήματα υγείας στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν πρωτοφανή πίεση και στέλνουν ασθενείς ακόμα και σε άλλες χώρες. Παραβλέπει εσκεμμένα το γεγονός ότι η μια μετά την άλλη  κυβερνήσεις σ’ όλο τον κόσμο   λαμβάνουν μέτρα ανάλογα με αυτά που ήδη εφαρμόζει η Κυβέρνηση για την ανάσχεση της πανδημίας. Όπως για την πανδημία, έτσι και για την απολιγνιτοποίηση απέφυγε να καταθέσει προτάσεις και να τοποθετηθεί καθαρά. Μετά την «προαιρετική υποχρεωτικότητα» για τους εμβολιασμούς χθες ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για «πράσινο λιγνίτη». Ο κ. Τσίπρας όμως έχει και ένα θλιβερό προνόμιο. Είναι ο μοναδικός πολιτικός που κάνει αντιπολίτευση με την πανδημία, που σπεκουλάρει με την αρρώστια και τον πόνο.

Ο κ. Τσίπρας στα  4,5 χρόνια που κυβερνούσε δεν έκανε τίποτα για την απολιγνιτοποίηση και τωρα τρέχει  πίσω από Πρωθυπουργό, σε μια προσπάθεια να υποσκελίσει τις ουσιαστικές συζητήσεις και επαφές  που  έκανε  κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην περιοχή μας  πριν μια εβδομάδα με αφορμή τα ζητήματα που αφορούν στην πράσινη μετάβαση.  Παράλληλα,εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει πως δεν γίνεται  πράσινη πολιτική με λιγνίτη. Εμφανίζεται σαν να μην άκουσε τίποτα για το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης που ήδη εφαρμόζεται. Του θυμίζουμε ότι:

-Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης μπαίνει σε εφαρμογή «πακέτο» δημόσιων και ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, που θα  ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027. Καταρτίστηκε παράλληλα -και ήδη εφαρμόζεται- Ειδικό Μεταβατικό Πρόγραμμα 2021 – 2023, με εξασφαλισμένους πόρους 368,7 εκατ. ευρώ.

-Για τη στήριξη της απασχόλησης μπαίνει σε εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ «κοινωνικό πακέτο» 107 εκατ. ευρώ. Προκηρύχθηκαν ήδη τα δυο πρώτα προγράμματα 62 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δημιουργήσουν 5.400 νέες θέσεις εργασίας.

-Για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των τηλεθερμάνσεων Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου, υλοποιείται ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων 157 εκατ. ευρώ.

-Για τη θέρμανση της Φλώρινας χρηματοδοτείται η κατασκευή δικτύου μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου καθώς και το 100% του κόστους της εξωτερικής σύνδεσης οικιακών και εμπορικών καταναλωτών, 40,2 εκατ. ευρώ.

-Για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επηρεάζονται από την απολιγνιτοποίηση προκηρύχθηκε ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα αρχικού προϋπολογισμού  10 εκατ. ευρώ.

-Για την προετοιμασία της μετάβασης των ενεργειακών Δήμων χρηματοδοτούνται σχέδια δράσης 21 εκατ. ευρώ.

-Για την χρηματοδότηση νέων αναπτυξιακών, ψηφιακών και πράσινων δράσεων εγκρίθηκαν 30,5 εκατ. ευρώ.

-Για την ωρίμανση έργων αναγκαίων για την υλοποίηση του Σχεδίου προκρίθηκαν για άμεση χρηματοδότηση μελέτες 3 εκατ. ευρώ.

-Επίσης, εκτός από το Ειδικό Μεταβατικό Πρόγραμμα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» έχουν εγκριθεί τους τελευταίους 15 μήνες για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 11 έργα, 30,4 εκατ. ευρώ.

Σ’ ένα κοστολογημενο πρόγραμμα με εξασφαλισμενους πόρους ο κ Τσίπρας τάζει φύκια για μεταξωτές κορδελες.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!