Αλέξης Τσίπρας: Διορθωτικές κινήσεις τώρα, ευρύς «ανασχηματισμός» το φθινόπωρο

Αλέξης Τσίπρας: Διορθωτικές κινήσεις τώρα, ευρύς «ανασχηματισμός» το φθινόπωρο

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι προγραμματίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ποιους θα περιλαμβάνουν οι αλλαγές. Όλο το βάρος στην παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» στο Ζάππειο.

Στην παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» εστιάζει την ατζέντα της η αξιωματική αντιπολίτευση, παράλληλα βεβαίως με την ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε, προγραμματίζει για τις αρχές φθινοπώρου, λίγο πριν ή λίγο μετά τη ΔΕΘ, τις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό πάντα με το χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου του κόμματος.

Εντός του καλοκαιριού, άλλωστε, θα ξεκαθαρίσει απολύτως και το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες από τον πρωθυπουργό. Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιλέξει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών έως τις αρχές φθινοπώρου, είναι σαφές πως επιλέγει την τακτική εξάντλησης της τετραετίας, καθώς στα επόμενα δυο χρόνια δεν θα υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες για στήσιμο κάλπης, αφού οι επιπτώσεις στην κοινωνία από την ύφεση στην οικονομία εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικές.
Σε κάθε περίπτωση το πολιτικό πεδίο στις αρχές φθινοπώρου θα είναι καθαρό, ενώ σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πολιτικό σκηνικό, με σειρά κινήσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», μέχρι το φθινόπωρο ενδέχεται να προχωρήσει σε ορισμένες «διορθωτικές κινήσεις», ενώ λίγο πριν ή λίγο μετά τη ΔΕΘ και αφού θα έχει καθοριστεί και ο χρόνος διεξαγωγής του Συνεδρίου του κόμματος, θα προχωρήσει μεταξύ άλλων και σε «κομματικό ανασχηματισμό».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και παρά τις περί του αντιθέτου πιέσεις, ο Αλέξης Τσίπρας δεν αλλάζει Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το Συνέδριο. Ο αντικαταστάτης του Πάνου Σκουρλέτη θα αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή που θα προκύψει από το Συνέδριο του κόμματος, ενώ είναι άγνωστο εάν το θέμα έχει συζητηθεί και στις πρόσφατες συναντήσεις των δυο ανδρών.

Οι βασικότερες αλλαγές θα αφορούν τομεάρχες και υπεύθυνους χρεώσεων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ μάλλον θα προστεθούν πρόσωπα προερχόμενα από την κοινωνία ως επίσημοι σύμβουλοι του προέδρου του κόμματος, ίσως δε πραγματοποιηθούν και μια ή δυο προσθήκες στον «πρωινό καφέ», ο οποίος και αποτελεί «όργανο» με αναβαθμισμένο ρόλο στην Κουμουνδούρου. (Επί αυτών, όμως, τα «Παιχνίδια Εξουσίας « θα επανέλθουν).

 

 

πηγή

Κοινοποιήστε το άρθρο