Αλέξης Γεωργούλης: Το χρονικό έως το αίτημα άρσης της ασυλίας και το παρασκήνιο της παραίτησης

Eordaialive Team
5λ ανάγνωσης
Αλέξης Γεωργούλης: Το χρονικό έως το αίτημα άρσης της ασυλίας και το παρασκήνιο της παραίτησης

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωομάδας του τέθηκε ο Αλέξης Γεωργούλης λόγω της καταγγελίας που έχει γίνει εις βάρος του για παρενόχληση γυναίκας, στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Το παρασκήνιο για την εξέλιξη αυτή είναι πλούσιο, ενώ η υπόθεση έχει βάλει “φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό λίγο πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο ευρωβουλευτής πριν από τις ανακοινώσεις της προέδρου της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μετσόλα σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, ενημέρωσε την Κουμουνδούρου και δεν υπήρξαν δεύτερες σκέψεις. Από τον Αλέξη Γεωργούλη ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του από την ευρωομάδα και το κόμμα, απόφαση στην οποία συμφώνησε και ο ίδιος. Εν ολίγοις, στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν ήταν πρόθυμοι να μπουν στην περιπέτεια Γεωργούλη.

Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ανακοίνωσή του πριν καν κυκλοφορήσει η είδηση στις Βρυξέλλες και αρχίσουν να τρέχουν οι εξελίξεις και μια φημολογία που έδινε όλο και μεγαλύτερη διάσταση στην υπόθεση. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πηγές από την ευρωομάδα του ήταν ιδιαίτερα διστακτικοί κι εκείνοι, δηλώνοντας άγνοια για τις λεπτομέρειες της καταγγελίας εις βάρος του ευρωβουλευτή.

Στη δική του ανακοίνωση πάντως ο Αλέξης Γεωργούλης έκανε λόγο για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν από τρία χρόνια» προσθέτοντας πως «μάλλον όχι τυχαία κατατέθηκε λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές». Άφησε δηλ. και υπονοούμενα για πολιτικές σκοπιμότητες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγέλλουσα Ελληνίδα μόνιμη κάτοικος Βρυξελλών και εργαζόμενη σε ευρωπαϊκό Οργανισμό, είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες πάντως από τη βελγική πρωτεύουσα κάνουν λόγο για μια καταγγελία που έγινε το 2020 και το αίτημα για την άρση της ασυλίας είναι η κατάληξη της μακράς προανακριτικής διαδικασίας των βελγικών Αρχών.

Το αίτημα για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές και η Ευρωβουλή δεν δημοσιοποιεί ούτε σχολιάζει περαιτέρω τις υποθέσεις που προωθούνται για εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή.

Πάντως στο Ευρωκοινοβούλιο σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε μια απροσδιόριστη φημολογία το προηγούμενο διάστημα και κάποιοι συνάδελφοι του Αλέξη Γεωργούλη τον είχαν ρωτήσει σχετικά με τις φήμες αυτές και είχε απαντήσει ότι δεν υπάρχει κάτι, ότι δεν ισχύει τίποτα από όσα ακούγονται.

«Η υπόθεση αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα» λέει το ΠΑΣΟΚ

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Και προσθέτει: «Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020. Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν “υπαγορεύονται” από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές. Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία.
Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».

 

ΝΔ: Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη.
«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την Ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του.

Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά; Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...