Άδωνις Γεωργιάδης: «Τα μέτρα θα πλήξουν… λίγο την εστίαση»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Τα μέτρα θα πλήξουν… λίγο την εστίαση»

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Τα μέτρα θα πλήξουν… λίγο την εστίαση»

Όταν λέει λίγο;

Λίγο πριν γίνει γνωστό πως μάλλον αύριο θα έχουμε νέες ανακοινώσεις από την Κυβέρνηση για το πακέτο μέτρων που ναι μεν είναι έκτακτα, αλλά θα ίσχυαν από τις 3 Ιανουαρίου, αλλά τελικά μπορεί και να ισχύσουν από νωρίτερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε αυτή την «εκπληκτική» στρατηγική του ότι να ‘ναι, για την οποία άπαντες στο Μαξίμου είναι ικανοποιημένοι…

«Ασφαλώς και κολλάει η πανδημία και αυτή τη βδομάδα, ωστόσο δεν θα τηρούσε κανένας τα μέτρα την Πρωτοχρονιά. Ξέρετε κανέναν στην Ελλάδα να θέλει να μείνει σπίτι του; Στην πολιτική πρέπει να έχουμε ρεαλισμό. Η κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να μείνει μέσα. Αφήσαμε ανοιχτά γιατί δεν έχει ξεκινήσει η πίεση στο σύστημα υγείας και σεβόμαστε τους επιχειρηματίες. Κάνω έκκληση στους νέους εάν έχουν βγει σε νυχτερινά κέντρα να αποφύγουν τη συνάντηση με μεγαλύτερους. Το κύμα είναι εδώ, τις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες τα κρούσματα θα ανεβαίνουν και θα σπάσουμε τα ρεκόρ όπως γίνεται και στις άλλες χώρες».

Σε ότι αφορά τις σφοδρές αντιδράσεις σε διασκέδαση και εστίαση από το κλείσιμο των μαγαζιών τα μεσάνυχτα και την απαγόρευση των ορθίων, ο Υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε: «Η εστίαση δεν θα έχει ζημία, τα κέντρα διασκέδασης πράγματι θα υποστούν. Είναι σχετικά ήπια τα μέτρα και θα πλήξουν λίγο την εστίαση. Δεν έχει μπει ζήτημα πληρότητας αυτήν τη στιγμή».

Για τα γήπεδα και τον περιορισμό της παρουσίας των φιλάθλων (στο 10% της πληρότητας), ο κ. Γεωργιάδης κούνησε το δάχτυλο: «Οι ομάδες και η αστυνομία λένε ότι δεν μπορούν να το ελέγξουν, τώρα δεν θα μπαίνουν».

Μάσκες και τιμές

Σε ότι αφορά τη ραγδαία αύξηση των τιμών στις μάσκες υψηλής προστασίας (τύπου KN95), ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε πως δεν έχει παρατηρηθεί παράβαση τιμών στα φαρμακεία και πως τα φαινόμενα αισχροκέρδειας ήταν σε ιστοσελίδες.

«Χθες πήραμε τα τιμολόγια αγοράς προϊόντων που έβγαζαν προς πώληση σε διαφορετική τιμή. Από τον έλεγχο που χρειάζεται περίπου τρεις ημέρες, αν έχει πάει κάποιος να κερδοσκοπήσει θα εφαρμόσουμε τον νόμο. Μέχρι μεθαύριο το πολύ θα ανακοινώσω και τα πρόστιμα, τα οποία -όπως είπα- θα φτάσουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Μπορώ να το εξαντλήσω αν πρόκειται για μεγάλη εταιρεία». Εντάξει, ησυχάσαμε τώρα…

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.