132 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ (γράφει ο Γιάννης Γκουντιός)

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια οικονομία ως αποτέλεσμα του  άκρατου και άνευ όρων «παγκοσμιοποιημένου» περιβάλλοντος, πιέζουν όλο και περισσότερο τον κόσμο της εργασίας. Η μη ύπαρξη δικαιωμάτων στην Ασία και στην Αφρική και η εντατικοποίηση στον δυτικό κόσμο λειτουργούν ως η Σκύλα με τη Χάρυβδη στην καθημερινότητα όλων μας.

Η συνεχής παραβίαση των εργασιακών σχέσεων και η επιθετικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος καταργεί με αυξανόμενο ρυθμό όσα επετεύχθησαν τα προηγούμενα χρόνια με αγώνες και δημοκρατία.

Η σημερινή επικρατούσα πολιτική άποψη στη νεοφιλελεύθερη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη δεν είναι αντάξια των πολιτών της. Άλλο θέλουν οι άνθρωποί της, άλλα προωθούν οι «ηγέτες» τους.

Στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό. Απεναντίας οι μνημονιακές πιέσεις πολλαπλασιάζουν την πίεση. Η έξοδος από τις επιτροπείες είναι αναγκαία συνθήκη για την αποσυμπίεση της κατάστασης. Η κάθαρση του παλιού (διε)φθαρμένου πολιτικού κατεστημένου και  ανάληψη της ευθύνης και της πρωτοβουλίας από τις υγιείς και καθαρές δυνάμεις του τόπου, είναι ικανή συνθήκη για την αντίστροφη πορεία.

Να αναλάβουμε όλοι μας την ευθύνη των πράξεών μας ή της αδράνειά μας. Να αγωνιστούμε για το αύριο, αν το θέλουμε δίκαιο και ανθρώπινο. Κάποιοι αγωνίστηκαν γι’ αυτά. Δεν το άφησαν για άλλους.

Καλή πρωτομαγιά.

 

 

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida