2.5 C
Πτολεμαΐδα
19 Ιανουαρίου 2021Απάντηση της Ειδικής Συνεργάτιδας του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Ειρήνης Θεοδώρου στον Συνδυασμό ¨Ελπίδα¨ για τους Υπαινιγμούς προς τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας και την Περιφερειακή Αρχή
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Απάντηση της Ειδικής Συνεργάτιδας του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Ειρήνης Θεοδώρου στον Συνδυασμό ¨Ελπίδα¨ για τους Υπαινιγμούς προς τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας και την Περιφερειακή Αρχή

Από την πρώτη στιγμή η Π.Ε. Φλώρινας είχε εκδηλώσει την πρόθεση της να μην μετάσχει με πομπώδη και ρητορικά δελτία τύπου στο παιχνίδι της αντιπαράθεσης που θα καλλιεργούσαν αντιπολιτευτικοί κύκλοι, συγκεκριμένου συνδυασμού. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα και παρ΄ ότι προκληθήκαμε επανειλημμένως, παραμείναμε προσηλωμένοι στο έργο και το ρόλο που μας ανέθεσαν οι συμπολίτες μας.

Οφείλουμε όμως να απαντήσουμε στην υπαινικτική επίθεση που δέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Ιωάννη Στρατάκη, σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στον τύπο, με τίτλο: ¨Συνδυασμός «Ελπίδα» – Γ. Στρατάκης: Η κατάργηση Τραπεζικών Καταστημάτων στη Δυτ. Μακεδονία (Αμύνταιο, Δεσκάτη κ.α.) και κήρυξη της Περιφέρειας υπό Ειδικό Καθεστώς¨.

ο κ. Στρατάκης, με αφορμή την κοινοποίηση επιστολής που απέστειλε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο  Κασαπίδη, στις 20/11/2020,  για την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Αμύνταιο, διερωτάται με περισσή υποκρισία για το:

-Πώς δικαιολογείται η κοινοποίηση εσωτερικής αλληλογραφίας μεταξύ των οργάνων της Περιφερειακής Αρχής, ποια είναι η σημασία της και τι αποτέλεσμα προκαλεί;

-Αν υπάρχει έλλειμμα αμέσου επικοινωνίας-συνεργασίας των στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας;

-Αν η ενέργεια δείχνει ή όχι πρόθεση μεταφοράς ευθύνης και όχι άμεσης διεκδίκησης;

Κανένας νόμος-διάταξη δεν απαγορεύει τη κοινοποίηση επιστολών αυτού του χαρακτήρα. Το ότι μια απλή επιστολή απεστάλη ηλεκτρονικά μεταξύ των οργάνων της Περιφερειακής Αρχής, δεν καθιστά το περιεχόμενο της απόρρητο, γι΄ αυτό άλλωστε δεν έφερε σφραγίδα και αριθμό πρωτοκόλλου, που αποτελούν τα τυπικά χαρακτηριστικά επίσημης αλληλογραφίας, όταν αυτή εξέρχεται από υπηρεσία. Άλλωστε σκοπός της κοινοποίησης του εν λόγω εγγράφου αποτέλεσε η ενημέρωση των συμπολιτών μας, για τη στάση της Π.Ε. Φλώρινας πάνω στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Αμύνταιο.

Οι υπαινιγμοί περί ύπαρξης ελλείμματος άμεσης επικοινωνίας-συνεργασίας των στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και μεταφοράς ευθυνών, αναμφίβολα αποτελούν ¨ευσεβείς πόθους¨ όσων τα γράφουν.

Ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης με την επιστολή του, ουσιαστικά παρείχε την απαραίτητη ενημέρωση στον πολιτικό του προϊστάμενο, για τις επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική κοινωνία του Αμυνταίου η παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, υπογραμμίζοντας σ΄ αυτή την ανάγκη στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων της πόλης, από την Περιφερειακή Αρχή, ενόψει της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Επομένως δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό, τίποτα το σκιώδες, τίποτα έξω από τα πλαίσια του νόμου.

Τέλος επισημαίνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε τη διαστρέβλωση της αλήθειας, δεν θα καταστήσουμε την πολική ζωή του τόπου, πόσο μάλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όμηρο υστερόβουλων επιδιώξεων.

Ειρήνη Θεοδώρου

Ειδική Συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας

 1 σχόλιο

Μ.Ρ. Αναρράχωβα 24 Νοεμβρίου 2020 at 12:26

Έμεινε δεύτερος ο Γιάννης στο ενδιαφέρον του για το συγκεκριμένο θέμα. Αν όμως ο κ Κιοσές δεν κοινοποιούσε το ενδιαφέρον του για το θέμα της Εθνικής Τράπεζας Αμυνταίου, θα ήταν ο πρώτος και μοναδικός ενδιαφερόμενος για να μην φύγει από το Αμύνταιο η Τράπεζα. Το θέμα είναι σοβαρό θέλει συνεργασίες και όχι “πρωτοπορίες” …. Φιλικά Μιχάλης Ραμπίδης

Τα σχόλια έκλεισαν.

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.
ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Στο 10% εκτιμάται το ποσοστό των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου…