12 C
Πτολεμαΐδα
27 Σεπτεμβρίου 2020Π. Βρυζίδου: Συμπληρωματικές προτάσεις για νέους ΚΑΔ και εισηγήσεις για την Οικονομία στον Ιδιωτικό τομέα την Επόμενη Μέρα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Βρυζίδου: Συμπληρωματικές προτάσεις για νέους ΚΑΔ και εισηγήσεις για την Οικονομία στον Ιδιωτικό τομέα την Επόμενη Μέρα.

Ένας καινούργιος αγώνας ξεκινάει, που θα αποδείξει ότι το σχέδιο της χώρας για την επόμενη μέρα, με τη συνεργασία όλων και την εμπιστοσύνη στη Κυβέρνηση, θα φέρει αποτελέσματα και θα έχει επιτυχία.

Στην περιοχή μας πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλοι επιβαρυντικοί παράμετροι στο θέμα της ανεργίας – οικονομίας, γι΄ αυτό και όλοι μας δουλεύουμε εντατικά Βουλευτές, Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία.

Είναι σημαντικό, πριν ανακοινωθεί το πλήρες σχέδιο της επόμενης μέρας για την οικονομία, να συμπεριληφθούν κάποιοι τελευταίοι ΚΑΔ, καθώς και να εισηγηθούμε από την πλευρά μας, βασικά ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας, καταστηματάρχες, επιχειρηματίες, εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Στα πλαίσια της παραπάνω αναγκαιότητας συνεργάστηκα με το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Εργασίας και τη ΔΕΗ και το περιεχόμενο των παρεμβάσεων συνοπτικά περιλαμβάνεται στην επιστολή μου προς τον Υπουργό Οικονομικών, την οποία κοινοποιώ για την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων, προκειμένου να εμπλουτιστεί με περαιτέρω προτάσεις.

 

Παρασκευή Βρυζίδου

Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

 

 

Συνημμένα: Η επιστολή μου προς τον Υπουργό Οικονομικών:

«Προς

Υπουργό Οικονομικών

κ. Χρήστο Σταϊκούρα

 

Θέμα: Συμπληρωματικές προτάσεις για νέους ΚΑΔ και εισηγήσεις για την Οικονομία   στον Ιδιωτικό τομέα την Επόμενη Μέρα.

 

Κύριε Υπουργέ,

Η προσπάθεια που γίνεται για τη στήριξη όσων πλήττονται από τον κορονοϊό, είναι πραγματικά διευρυμένη και αναγνωρισμένη από όλους για τη σημαντικότητά της, όμως πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερη.

Στα πλαίσια της δυνατότητας που μας δίνεται να εισηγούμαστε περιπτώσεις που έχουμε επισημάνει και δεν περιλαμβάνονται στο επίδομα των 800 ευρώ, σας αναφέρω:

Ø   Τα κέντρα ξένων γλωσσών

Ø  Τους μαθητές του «Μεταλυκειακού έτους – τάξη μαθητείας του ΕΠΑΛ, το οποίο αποτελεί μεταδευτεροβάθμιο κύκλο σπουδών.

Στο θέμα των μακροχρόνια ανέργων που δικαιούνται τα 400 ευρώ θα έπρεπε

·         οι δικαιούχοι να μπορούν να προσκομίσουν εναλλακτικά, σαν βεβαίωση ανεργίας, εκτός από τη βεβαίωση του ΟΑΕΔ, τη φορολογική δήλωση.

Πέρα όμως από την προαναφερόμενη στήριξη, πρέπει να ετοιμαστούμε και για την επόμενη μέρα, να στηρίξουμε την αγορά, το σύνολο των καταστημάτων με:

ü  Αναστολή πληρωμής των επιταγών

ü  Αναστολή πληρωμής των λογαριασμών της ηλεκτρικής ενέργειας (εστάλη σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ)

ü  Έγκριση κεφαλαίων επανεκκίνησης που να ανέρχεται σε ποσοστό του τζίρου του 2019 και ανώτατο πλαφόν τα 25.000 ευρώ

ü  Επιδότηση 50% μέχρι τέλους του έτους των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, με προϋπόθεση τη διατήρησή τους                      (εστάλη σχετική επιστολή στον Υπουργό Εργασίας) και

ü  Για τον ευαίσθητο χώρο εστίασης-καφέ τη μείωση του ΦΠΑ για φαγητό στο 6% και για ροφήματα και αλκοολούχα ποτά στο 13%.

Τέλος διατήρηση των θέσεων εργασίας μπορεί να επιτευχθεί με στήριξη των εταιριών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σε σημαντικά έργα με το να προβλεφθεί

Ø  οι αποσβέσεις που αφορούν σε πάγιο εξοπλισμό, μηχανήματα, συστήματα Η/Υ κλπ, να τρέξουν με αυξημένο ειδικό συντελεστή για την περιοχή, ώστε να κλείσουν εφάπαξ το 2019-2020, αντί για 5ετία ή 10ετία που ισχύει.

 

Σας ευχαριστώ

 

Με εκτίμηση

Παρασκευή Βρυζίδου

Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία».Φόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

Ενεμφανίσθη ο Δήμαρχος, ο κύριος Πλακεντάς! Εκπληκτικό!!

1. Ο κύριος Πλακεντάς στο τιμόνι του Δήμου Εορδαίας

Loading ... Loading ...

2. Πώς κρίνετε το επιτελείο συνεργατών του Δημάρχου κυρίου Πλακεντά

Loading ... Loading ...

3. Σε ποια ηλικιακή κατηγορία ανήκετε

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!