Κάθε μήνας και… τριπλή δόση στην Εφορία από τα τέλη Μαΐου – Ποιοι θα πληρώνουν για 8 χρόνια

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
Κάθε μήνας και… τριπλή δόση στην Εφορία από τα τέλη Μαΐου – Ποιοι θα πληρώνουν για 8 χρόνια

Κάθε μήνας και… τριπλή δόση στην Εφορία από τα τέλη Μαΐου – Ποιοι θα πληρώνουν για 8 χρόνια

Ραντεβού με την εφορία. «Βαρύς» ο λογαριασμός για εκατομμύρια πολίτες που θα είναι αναγκασμένοι από το τέλος του τρέχοντος μήνα να πληρώνουν δύο, ακόμη και τρεις δόσεις για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς τα κρατικά ταμεία τουλάχιστον έως τον Φεβρουάριου του 2023 και κάποιοι για.. ακόμη αρκετά χρόνια. Η αρχή θα γίνει με την εξόφληση της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ έως τις 31 Μαΐου, για να ακολουθήσει ο φόρος εισοδήματος, αλλά και οι αποπληρωμή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για σχεδόν 700.000 επαγγελματίες.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Με «φόντο» τα «εκρηκτικά» κόστη της ηλεκτρικής ενέργειας, τις «τρελές» ανατιμήσεις σε είδη απαραίτητα για το «καλάθι» του νοικοκυριού, αλλά και στις πρώτες ύλες και φυσικά και τις υψηλές πτήσεις των τιμών των καυσίμων, κάθε οικογένεια στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να «στριμώξει» -πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά- στον προϋπολογισμό της και την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ. Αμέσως μετά στα ήδη υπάρχοντα βάρη θα προστεθούν και άλλα, όπως ο φόρος εισοδήματος και η Επιστρεπτέα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Κάθε μήνας και… τριπλή δόση στην Εφορία

Κάθε μήνας και διπλή έως τριπλή δόση στην Εφορία λοιπόν για εκατομμύρια νοικοκυριά από εδώ και στο εξής: Στο τέλος του πρώτου μήνα θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος θα αποπληρωθεί σε 10 δόσεις με την τελευταία να εξοφλείται τον Φεβρουάριο του 2023.

φόροι -ΑΑΔΕ

Δεδομένης πάντως της αύξησης των αντικειμενικών αξιών ο ΕΝΦΙΑ έχει υποστεί ριζικό… «λίφτινγκ»: Με τις αλλαγές που έγιναν οι νέες «φουσκωμένες» αντικειμενικές μπορεί να μην επιβαρύνουν μέσω ΕΝΦΙΑ όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά ήρθαν για να μείνουν και θα επηρεάσουν μια σειρά από άλλους φόρους και τέλη που βαρύνουν τα ακίνητα. Με «κόφτες» που μπήκαν ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ, υπολογίζεται πως οι 8 στους 10 ιδιοκτήτες ακινήτων φέτος –αν μη τι άλλο- θα πληρώσουν μικρότερα ποσά στην Εφορία από ότι πέρυσι.

Ακολουθεί ο φόρος εισοδήματος

Αμέσως μετά τον ΕΝΦΙΑ ακολουθεί ο φόρος εισοδήματος: Η προθεσμία για την υποβολή των φορο-δηλώσεων λήγει στις 30 Ιουνίου και στο τέλος Ιουλίου και συγκεκριμένα στις 29 του μήνα, ξεκινά η αποπληρωμή του φόρου.

Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος καθορίστηκε στις 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί τον Ιούλιο και την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2023.

Όποιος πάντως πληρώσει τον φόρο εφάπαξ θα έχει έκπτωση 3% στο ποσό που καλείται να πληρώσει: Αρκεί βέβαια, για να «κερδίσει» την σχετική έκπτωση να καταβάλλει τον φόρο μέχρι και την τελευταία εργάσιμη του Ιουλίου.

Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα με τη χρήση της διαδικτυακής Υπηρεσίας Υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων της ΑΑΔΕ, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, μέχρι και την 30η Ιουνίου 2022.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Κάθε μήνας και… τριπλή δόση στην Εφορία από τα τέλη Μαΐου – Ποιοι θα πληρώνουν για 8 χρόνια

Και δόσεις της Επιστρεπτέας για… 8 χρόνια

Το «πακέτο» των έως και τριπλών μηνιαίων επιβαρύνσεων συμπληρώνει η Επιστρεπτέα προκαταβολή, όπου τουλάχιστον δόθηκε παράταση ενός μήνα στην αποπληρωμή της. Εφόσον, οι επαγγελματίες επιλέξουν να αποπληρώσουν το δάνειο της Επιστρεπτέας που έλαβαν σε δόσεις, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η καταβολή της πρώτης δόσης μετατίθεται από τις 30 Ιουνίου για το τέλος Ιουλίου.

Το γεγονός πάντως ότι η εξόφληση των οφειλών από αρχικά 60 άτοκες δόσεις διαμορφώθηκε σε 96, θα σημάνει και ταμειακές «ανάσες» έως και 2.500 ευρώ το μήνα -κατά την εξόφληση των χρεών που προέκυψαν από όλους τους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής- για τις περίπου 700.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!