ΚΟΖΑΝΗ

Ο ανδριάντας του Μητροπολίτη Ιωακείμ σε εξορία μαζί με την ιστορία της Κοζάνης

Ο ανδριάντας του Μητροπολίτη Ιωακείμ σε εξορία μαζί με την ιστορία της Κοζάνης

Ο ανδριάντας του αντιστασιακού Μητροπολίτη Κοζάνης Ιωακείμ βρισκόταν από το 1993 στην κεντρική πλατεία της πόλης και απομακρύνθηκε το 2011 για τις ανάγκες ανάπλασης και αφέθηκε παρατημένος για 9 χρόνια. Φέτος με μια ψηφοφορία διά περιφοράς στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης αποφασίστηκε να τοποθετηθεί εκτός αστικού ιστού στη θέση «Νταμάρια».

Ο Μητροπολίτης Ιωακείμ ήταν Μικρασιάτης και τίμησε τη μητρόπολη Κοζάνης με την αντιστασιακή του δράση ενώ και η αγάπη των Κοζανιτών προς το πρόσωπό του εκδηλωνόταν έντονη. Το ίδιο το όνομα της Κοζάνης τιμάται μέσα από το πρόσωπο του Μητροπολίτη Ιωακείμ. Θυμίζουμε ότι τον Αύγουστο του 1936 οδηγήθηκε σε εξορία από τον Μεταξά στον Άθωνα, διότι απέστειλε οξύτατη επιστολή στον βασιλιά και την κυβέρνηση, με θέμα την παραμέληση της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας.

Είναι όνειδος να επαναληφθεί μια δεύτερη εξορία του Μητροπολίτη Ιωακείμ.

Ήδη Κοζανίτες και Μικρασιάτες καλούν το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης να τοποθετήσει τον ανδριάντα του Μητροπολίτη Κοζάνης Ιωακείμ στην πλατεία Συντάγματος – σύμφωνα με την πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης – και όχι τον εξοβελισμό του στην περιοχή «Μαντέμια» όπως δυστυχώς αποφάσισε το Δ.Σ. στην πρόσφατη συνεδρίαση (χωρίς βεβαια ομόφωνη απόφαση).

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣRelated posts

Ο Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ καταδικάζει την εγκληματική επίθεση εναντίον υπαλλήλων της ΔΟΥ Κοζάνης

Lazaros

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Lazaros

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στην Κοζάνη για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Lazaros

H Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας έκλεισε ένα χρόνο στο «τιμόνι» της Περιφέρειας. Η δική σας άποψη είναι ότι η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας:

Loading ... Loading ...