Πτολεμαΐδα: Υπόμνημα στον Υπουργό Υγείας από το Σωματείο Εργαζομένων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ" ...... ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑ (10) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΕΤΕ-ΑΝ ΔΕΝ ΣΠΑΣΕΤΕ ΑΥΓΑ ΟΜΟΛΕΤΑ ΓΙΟΚ! (ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΡΑΜΠΙΔΗ)

Πτολεμαΐδα: Υπόμνημα στον Υπουργό Υγείας από το Σωματείο Εργαζομένων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Υπόμνημα προς τον υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη,επέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ζητώντας την έμπρακτη  στήριξη του για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και την υλοποίηση σειράς αιτημάτων, όπως τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων – επικουρικών, την ένταξη στα ΒΑΕ, την άρση των αναστολών, προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, την επαναχορήγηση του 13ου και 14ου μισθού, την αύξηση και επέκταση στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, χαμηλότερο ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης.

Στο υπόμνημα  μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι “το Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας είναι το μοναδικό ίσως στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας με άρτια κτιριακή υποδομή και τον πιο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό με απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης. Σημειώνεται ακόμη ότι μέσω των ΤΕΠ και της ΜΕΘ προσφέρεται εξειδίκευση στην επείγουσα και εντατική Νοσηλευτική, το Μποδοσάκειο διαθέτει την «μοναδική οργανωμένη και στελεχωμένη Ορθοπεδική κλινική στην ΠΔΜ», στην περίοδο της πανδημίας covid-19, ορίστηκε ως Νοσοκομείο αναφοράς και συνέβαλε αποφασιστικά στην προστασία της δημόσιας Υγείας, όλο το προσωπικό υπερέβαλε των δυνάμεων του, και κατάφερε παρά τις ελλείψεις, να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας”.

Το Σωματείο κάνει λόγο ακόμη, για την υποστελέχωση, έντονη κυρίως σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την εμφανή εξουθένωση των εργαζομένων, τις ελλείψεις που παρουσιάζει η μονάδα Υγείας κυρίως σε παθολόγους, γενικούς ιατρούς, και αναισθησιολόγους, ενώ, το πρόβλημα άμβλυνε η αναστολή εργασίας συναδέλφων τους  καθώς και οι πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

ertnews

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!