15.1 C
Πτολεμαΐδα
24 Νοεμβρίου 2020Πτολεμαΐδα: Μποδοσάκειο Νοσοκομείο - Κύριε Δήμαρχε: “Συγκαλέστε άμεσα Δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την Ογκολογική”
ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Πτολεμαΐδα: Μποδοσάκειο Νοσοκομείο – Κύριε Δήμαρχε: “Συγκαλέστε άμεσα Δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την Ογκολογική”

Καραπίντσιος Βασίλειος (Πρώην Πρόεδρος και τώρα Επίτιμος του  Συλλόγου Καρκινοπαθών)

Πολιτίδης Χρήστος (Πολιτικός σχολιαστής του eordaialive.com)

 

Υπάρχει μια διάχυτη παρά-φιλολογία συνεχώς διά το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

Είναι ένας χώρος που αποτελεί ένα καθημερινό δημοσιογραφικό και κοινωνικοπολιτικό θέμα για την περιοχή μας (το Νοσοκομείο μας πάντα παράγει ειδήσεις).

Είναι προσφιλές θέμα ασφαλώς όλων των επίδοξων εραστών που θέλουν να επικαθήσουν σε καρέκλα εξουσίας και μετά το λησμονούν.

Υπάρχει μία σύγχυσις, διαρκής, επίμονη, επίπονη, πολλές φορές εσκεμμένη ή άλλες από άγνοια μεταφερόμενη.

Το Όνομα του είναι Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδος, αυτός είναι ο τίτλος που φέρει επίσημα (εις την περιοχήν μας το μάθαμε εσφαλμένα ως “Μποδοσάκειο”, αυτό το προσωνύμιο  υπάρχει κάτω από τον επίσημο τίτλο).

Το Νοσοκομείο μας ήταν και είναι κόκκινο πανί για την Πόλη Κοζάνη, η οποία ζει σε έναν διαρκή “μικρομεγαλισμό” και νομίζει ότι είναι Μητρόπολις· “Μητρόπολις”  αγαπητοί φίλοι είναι ο Πολιτισμός που φέρουμε στους ώμους μας ως Πρόσφυγες ή ως γηγενείς .

Επειδή μηρυκάζουμε συνεχώς πράγματα, είτε ανυπόστατα, είτε με ελλείψεις σε τέτοιο βαθμό που αλλοιώνουν την Εικόνα.

Θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε αυτήν την εικόνα στον βαθμό και στο μέτρο που μπορούμε.

Αυτά που θα αναγράψουμε, είναι συζητήσεις που διενεργήθηκαν με πλήθος φορέων, ατόμων  και εθελοντών εντός του πιο ενεργού (τω καιρώ εκείνο) Συλλόγου της Πόλεως, αυτού που ονομάζεται “Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας”.

Υπάρχουν Πρόσφατα δημοσιεύματα, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, Υπάρχει επίσης η τοποθέτησις του Δημάρχου μας, επί των συνεχών οχλήσεων της της Πόλεως Κοζάνης (ειδικά για την τελευταία δήλωση του Δημάρχου Κοζάνης, κυρίου Μαλούτα)…

Εκτοξεύονται άναρχα ρουκέτες από ορισμένους, για Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Η διεκδίκηση όμως της μετατροπής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου σε Πανεπιστημιακό , είναι από μόνη της Έολη.

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο προϋποθέτει Ιατρικές σχολές, που δεν υπάρχουν, η σχολή Μαιευτικής και το τμήμα Eργοθεραπείας  ασφαλώς δεν αρκούν, το τμήμα Λογοθεραπείας που ηταν να λειτουργήσει φέτος, το κατήργησε η κυρία Κεραμέως 7/11/2019 (όταν είσαι ανίκανος, δείχνεις ότι παράγεις έργο ακυρώνοντας το έργο των προηγούμενων, όποιο και νάνε αυτό).

Κατά συνέπειαν όταν ομιλούμε για Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ομιλούμε για Νοσοκομείο  που ένθεν έχουν ανεγερθεί διδακτήρια για τμήματα Ανώτατης Εκπαίδευσης ή για ολόκληρο Πανεπιστήμιο, τα οποία και είναι σύνταυτα με το Νοσοκομείο (αυτό το ονομάζουμε από  την λατινική λέξη “campus” που σημαίνει πεδίο-πεδιάδα).

 

Είναι μονόδρομος, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο διέρχεται δια μέσο της λεωφόρου που ονομάζεται “Διεύθυνσις Ογκολογικού Τομέα”.

Θα ενθυμείστε την ιστορία με το τμήμα Μαιευτικής και τα άπειρα προβλήματα που δημιούργησε σε αυτό η Κοζάνη πριν 9  Έτη (ενθυμούμαστε τον Πρόεδρο σπουδαστών του τμήματος Μαιευτικής ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου μας).

Ας το κρατήσουμε όμως αυτό, το Πανεπιστημιακό… Αυτά τα πράγματα θέλουν ορίζοντα, Στρατηγικές- Πολιτικές  αναλύσεις και κινήσεις σε βάθος χρόνου.

Πάμε στο Άλλο θέμα που κανείς δεν το θίγει διότι υπάρχει άγνοια.

Και ο κύριος Παπασωτηρίου (Διοικητής Μποδοσάκειου) δημιούργησε άθελα του μανδύα αχλύος εις τον ορίζοντα (με τις δηλώσεις του για προσπάθειες προσλήψεων).

(Να το πούμε και αυτό διότι είναι επίκαιρο, ήτο άθλια η πρόσφατη επίθεσις προς το πρόσωπο του, ανυπόστατη και με διαστρεβλωμένες ειδήσεις).

Σε Κάθε Δημόσιο Οργανισμό, καθρέφτης του είναι το οργανόγραμμα του.

Αναρτούμε του Μποδοσάκειου, ως έχει από την επίσημη σελίδα του Νοσοκομείου

 

Πτολεμαΐδα: Μποδοσάκειο Νοσοκομείο - Κύριε Δήμαρχε: “Συγκαλέστε άμεσα Δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την Ογκολογική” 2

Αγαπητοί φίλοι εδώ είναι το κλειδί.

Είναι λάθος οι κλινικές όπως τις έχουμε στο μυαλό μας.

Στην σχετική ορολογία “Διευθύνσεις Τομέων” υπάρχουν· αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η Ογκολογική.

Προς χάριν αυτής έγινε η επέκτασις του Νοσοκομείου, με προοπτική να δημιουργηθεί η “Διεύθυνση Ογκολογικού Τομέα” (υπάρχει και σχετική απόφαση του πρώην Υπουργού κυρίου Ξανθού, σχετικά με την στελέχωση της).

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών έκανε άπειρες προσπάθειες πριν 12 χρόνια και κατάφερε να αποσπάσει από τον τότε Υπουργό Υγείας (Δημήτρη Αβραμόπουλο) την υπόσχεση αλλά και την υλοποίηση για την δημιουργία της Νέας Πτέρυγας.

Όχι απλά και αορίστως Ογκολογική αλλά “Διεύθυνσις Ογκολογικής”.

Το «Oγκολογικό υποτμήμα», βρίσκεται ακόμη μέσα στην Διεύθυνση Παθολογικής, διερωτώμεθα γιατί ( αυτή ήταν απόφαση της κυρίας Μπούρτζου για να στελεχώσει την παθολογική, παρανόμως.  Ως αποτέλεσμα είχαμε  την αποχώρηση ενός Ογκολόγου. Που από τότε η θέση αυτή μένει κενή).

Διαβάζουμε κάτω δεξιά στα κουτάκια,  ότι το άσπρο χρώμα σημαίνει “Μη προβλεπόμενα-Μη υφιστάμενα που όμως έχουν προκηρυχθεί θέσεις”, Ελλάς το μεγαλείο σου…

Πιο κάτω πάλι στην “Διεύθυνση Παθολογικής” υπάρχει υποτμήμα Χημειοθεραπείας, με κόκκινο χρώμα, πάμε δεξιά στον πίνακα και διαβάζουμε: «Προβλεπόμενα από τον οργανισμό που δεν υφίστανται», Ελλάς η χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας.

Όλα καλά μέχρις εδώ.

Που είναι η φαυλότης;

Η φαυλότης έγκειται στο ότι η Ογκολογική εκπέφτει σε υποτμήμα.. και είναι τερατώδες αυτό.

Η διεκδίκησις της Πόλεως  πρέπει να είναι η εξής,  με μπροστά τον Δήμαρχο συνεπικουρούμενο από όλους μας.

Δίπλα στα  6 μπλε κουτάκια  να προστεθεί και ένα έβδομο (υπάρχει παγίδα και κακές προθέσεις, όχι από τον Διοικητή).

Να προστεθεί “Διεύθυνσις Ογκολογικού Τομέα” με τμήματα χειρουργικό-Ογκολογικό, διαγνωστικό , χημειοθεραπείας κλπ.

Αυτό πρέπει να είναι το αίτημα της Πόλεως προς την Πολιτείαν.

Το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδος, είχε περί τους 370 εργαζόμενους, αυτό ανέγραφε πέρυσι η επίσημη σελίδα του Νοσοκομείου, δυστυχώς στην νέα σελίδα δεν υπάρχει ο αριθμός εργαζομένων (σήμερα) και δεν ξέρουμε γιατί.

Μετά την εκτελεσθείσα από τον Πρωθυπουργό και την παρέα του επιχείρηση της  ΔΕΗ, το Νοσοκομείο μας “Είναι” η βαριά βιομηχανία της Πόλεως.

Ας αφήσουμε τα παραμύθια του κυρίου Μουσουρούλη με το σχέδιο της “αδίκου μεταβάσεως”.

Αυτό που έχουμε είναι ένα οικονομικό δεδομένο, το Νοσοκομείο είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση της Πόλεως, με άπειρες δυνατότητες δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Εν κατακλείδι, μήπως έχει δίκιο ο Ιατρός κύριος Σωκράτης Βουνοτρυπίδης, μήπως ήρθε η ώρα  να αυτονομηθεί η Εορδαία και να απαγκιστρωθεί από το βαρίδιο που ονομάζεται Κοζάνη, μετά από όλη αυτή την επιθετικότητα της Κοζάνης εις βάρος της Πτολεμαΐδας.

Υ.Γ.

Δημόσια κοινοποίησις Προς όλες τις δυνάμεις του Δήμου Εορδαίας.

Κινούμαστε λανθασμένα.

Συγκαλέστε άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο με κεντρικό θέμα την Ογκολογική.

Προτού χτισθεί νέο οργανόγραμμα (αυτά αλλάζουν , πολύ μα πολύ δύσκολα, είναι ευκαιρία τώρα που συζητιέται η αλλαγή του).

 Το κεντρικό θέμα δεν είναι η “υποστελέχωση του υποτμήματος”, αλλά η δημιουργία “Διεύθυνσης Ογκολογικού Τομέα” με τα τμήματα του.

 

 Κάνε το σχόλιο σου στο eordaialive.com

* Χρησιμοποιώντας αυτό το έντυπο συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Πότε αναμένεται να χορηγηθούν δόσεις του εμβολίου Σε πρόσφατο δημοσίευμα,…