15.1 C
Πτολεμαΐδα
24 Νοεμβρίου 2020Γ. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ: ''ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ''!!!
ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Γ. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ: ”ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ”!!!

Το τελευταίο διάστημα πολύ έντονα ξανάνοιξε το θέμα στην δημοσιότητα, με άρθρα, αλλά προκλητικά, αλλά με πιο ήπιο τρόπο, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα ενός ακόμα περιφερειακου Νοσοκομείου!!!
Όταν η αναγκαιότητα γίνεται σκοπιμότητα τότε υπάρχουν θέματα….
Υπάρχει ανάγκη Νοσοκομείου στην πόλη της Κοζάνης, σίγουρα ΝΑΙ.
Κάτι τέτοιο επιχειρήθηκε και προτάθηκε στο παρελθόν επί Νομαρχίας Μητλιαγκα, όπου ο αρμόδιος Αντινομάρχης ΟΝ. Μαυρίδης ανακοίνωσε στο Δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, την επιθυμία χρηματοδότησης μίας τέτοιας επένδυσης, αλλά αυτό δεν έγινε αποδεκτό, με το επιχείρημα ότι είναι χορηγία, το Νοσοκομείο από Μαμαστειο ίδρυμα, έτσι για την ιστορία!!!
Άλλωστε με απόφαση της Περιφερειακής αρχής Καρυπιδη δόθηκαν 16εκ ευρώ για επέκταση του Μαμαστειου και παράλληλα η κοινή διοίκηση των δύο Νοσοκομείων διαχωριστικε σε δύο χαρακτηριζοντας το Μποδοσάκειο σε περιφερειακό, ιδρύοντας τις 3 Ιατρικές Σχολές, Μαευτικής, Εργοθεραπειας, Λογοθεραπειας.
Είναι σωστό, στον ίδιο νόμο με ελάχιστη απόσταση των δύο μεγάλων πόλεων να υπάρχουν δύο περιφερειακά νοσοκομεία, όταν σήμερα υπάρχουν ήδη 500 περίπου κλίνες άδειες!!
Πίσω από τις κινήσεις αυτες διαπιστωνουμε ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ, γιατί εδώ συστηματικά και ύποπτα κάτι άλλο μεθοδευεται.
α. Στοχεύουν να αντλήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια από το Ταμείο δίκαιης μετάβασης για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, δηλαδή το ενιαίο ελάχιστο ποσό των 293 εκ ευρώ, που αφορά το σύνολο της περιοχής και οχι από το αναλογούν πόσο του νόμου Κοζάνης, ότι αφορά την περιοχή της πόλης Κοζάνης, μεδοδευση, για περισσότερα κονδύλια, που είναι για την ανάπτυξη της περιοχής μας στην μετά Λιγνίτη Εποχή.
β. Την συρρίκνωση, αποδόμηση και απαξίωση του περιφερειακου, υπερσύγχρονου Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, που είναι δομημένο σε μια τεράστια έκταση, με δυνατότητα επέκτασης.
ΜΗΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, οπουδήποτε αλλού να ήταν το Στολίδι που λέγεται Μποδοσάκειο, δεν θα τολμούσε κάνεις να θέσει θέμα δεύτερου περιφερειακου Νοσοκομείου!!!
Το επιχείρημα, που χρησιμοποιείτε, ότι πρέπει να γίνει στον κόμβο της Εγνατίας ένα ακόμα νέο περιφερειακό νοσοκομείο,γιατί γίνεται διακομιδη των αρρωστων σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα, είναι αίολο διότι, με τα στοιχεία που ενημερώθηκα από τον αξιόλογο ορθοπεδικο μας Ν. Σαμαρά. Έχουμε στην Δυτική Μακεδονία περίπου 800 κλίνες εκ των οποίων μόλις περίπου οι 300 είναι σε πληρότητα.
Τι πρέπει να γίνει.
Άμεσα , μελέτη σκοπιμότητας, μια ολοκληρωμένη συζήτηση, για την Υγεία στο επίπεδο της Περιφέρειας με συμμετοχή και του ιατρικού κόσμου, για ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης υγείας στην Δυτική Μακεδονία, με κλινικές αναβαθμισμενες.
Αξιοποιώντας όλα τα νοσοκομεία.
Με επίκεντρο το Μποδοσάκειο Περιφερειακό Νοσοκομείο, γιατί έχει υπερσύγχρονες κτιριακες υποδομές, που παρέχουν στους αρρώστους την άνεση, την απλά κάθε κλίνη 100m2, με δυνατότητα επέκτασης και σε άλλη πτέρυγα χωρίς άλλες περιττές δαπάνες για υποδομές, αφού διαθέτει 7.ανετα σύγχρονα χειρουργεία και όχι μόνο.
Τι απομένει, η άμεση στελέχωση με νέους Γιατρούς με δεξιότητες και εξειδίκευση.
Με αξιοποίηση των 3 Σχολών Υγείας Μαευτικής, Εργοθεραπειας, Λογοθεραπειας.
Με σύνδεση και αξιοποίηση του Κέντρου Αποκατάστασης στο Αμύνταιο 100 κλίνες και 40 για συνοδούς.
Με την κατασκευή της Σήραγγας κλεισούρας.
Για να παρέχουμε ποιοτική και αναβαθμισμενη Υγεία επιπέδου Πανεπιστημίου!!!
Λογικό είναι να υπερασπιζεται ο καθένας μας τα συμφέροντα του τόπου του, αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.
Αξίζουν συγχαρητήρια το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Μποδοσακειου ως Νοσοκομείο Αναφοράς που ανταποκρίνεται άριστα.
Πάντα με σεβασμό και εκτίμηση σε όλους!!!!


Κάνε το σχόλιο σου στο eordaialive.com

* Χρησιμοποιώντας αυτό το έντυπο συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Ενημερώνουμε τους καταναλωτές Τηλεθέρμανσης ότι παρέχεται ήδη θερμότητα από την…