16.3 C
Πτολεμαΐδα
28 Σεπτεμβρίου 2020M. Παπαδόπουλος ‹‹Άμεση ένταξη στα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης, των δικαιούχων εκκρεμών συντάξεων››
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

M. Παπαδόπουλος ‹‹Άμεση ένταξη στα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης, των δικαιούχων εκκρεμών συντάξεων››

Κύριε Υπουργέ,

η μείωση των εκκρεμών συντάξεων και η άμεση εξέταση των αιτήσεων ήταν ένα από τα πολλά στοιχήματα που είχε θέσει η κυβέρνηση μας και κυρίως εσείς με την κατάθεση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου και την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης συντάξεων αφενός με την εισαγωγή του αριθμού ΑΜΚΑ στη βάση δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος, αφετέρου με τη δραστηριοποίηση του συστήματος ΑΤΛΑΣ, το οποίο συγκεντρώνει την ασφαλιστική ιστορία για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας, όπου θα δημιουργηθεί ο ψηφιακός ατομικός λογαριασμός ασφάλισης ως πρώτο βήμα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του συστήματος.

Η πανδημία του κορονοϊού προκαλεί ένα ασφυκτικό και πρωτόγνωρο εργασιακό περιβάλλον για τους υπαλλήλους των αρμοδίων υπηρεσιών με αποτέλεσμα να παραμένουν σε αναμονή χιλιάδες αιτήσεις που αφορούν συντάξεις (κυρίως ατόμων που είχαν διαδοχική ασφάλιση) ακόμα και προσωρινών.

Παράλληλα οι δικαιούχοι συμπολίτες μας σε αναμονή των συντάξεων τους ανήκουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία στις ευπαθείς ομάδες αλλά επιπλέον στερούνται λόγω της γενικευμένης παύσης της οικονομικής ζωής στη χώρα την υποστήριξη που πιθανώς είχαν από τους οικείους τους.

Αυτή η κατάσταση έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας, που αυτές τις δύσκολες ώρες βλέπουν ότι το παράθυρο που άνοιξε με την κατάθεση του νομοσχεδίου να κλείνει ερμητικά και αυτοί πλέον να είναι σε ένα πραγματικό αδιέξοδο.

Στα πλαίσια της κρατικής μέριμνας σε όσους πλήττονται από την κρίση λόγω του κορονοϊού, θεωρώ ότι θα πρέπει να εξετάσετε θετικά και άμεσα από τον Απρίλιο και έως ότου τους αποδοθεί η σύνταξή τους, την καταβολή μηνιαίως ενός ποσού, ως προκαταβολή, που θα συμψηφιστεί σταδιακά με την σύνταξη τους, ώστε να διασφαλίσετε την ελάχιστη εγγυημένη διαβίωσή τους προκειμένου και αυτοί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των παρόντων δύσκολων για την χώρα και την ανθρωπότητα καιρών.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣΦόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Ιωάννης Ράπτης στον Διοικητή της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας, Ταξίαρχο Ζαχαρία Ψύρρα, με την ευκαιρία ανάληψης των νέων καθηκόντων του, το πρωί  της  1ης  Απριλίου 2020. Μέσα σε ιδιαίτερα…

Ενεμφανίσθη ο Δήμαρχος, ο κύριος Πλακεντάς! Εκπληκτικό!!

1. Ο κύριος Πλακεντάς στο τιμόνι του Δήμου Εορδαίας

Loading ... Loading ...

2. Πώς κρίνετε το επιτελείο συνεργατών του Δημάρχου κυρίου Πλακεντά

Loading ... Loading ...

3. Σε ποια ηλικιακή κατηγορία ανήκετε

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!