Τέλος χρόνου για τα self test των μαθητών, πότε δηλώνονται στο edupass.gov.gr

Τέλος χρόνου για τα self test των μαθητών, πότε δηλώνονται στο edupass.gov.gr

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Τέλος χρόνου για τα self test των μαθητών, πότε δηλώνονται στο edupass.gov.gr

Έως σήμερα Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, η διάθεση των δωρεάν self test σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία.

Μέχρι και σήμερα, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, είναι η καταληκτική ημερομηνία για τη δωρεάν διάθεση των πέντε self tests από τα φαρμακεία σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 11 Φεβρουαρίου έως και 25 Φεβρουαρίου 2022.

Πότε και που δηλώνουν το τεστ

Υπενθυμίζεται ότι:

– Μαθητές και εκπαιδευτικοί οφείλουν να κάνουν self test Δευτέρα ή το αργότερο Τρίτη πριν από την έναρξη του σχολείου, αν δηλώσουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19 που πρέπει να επιδείξουν στο σχολείο τους.

– Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

– Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

– Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

– Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.