Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας - Χωρίς μουσική τα καταστήματα εστίασης

Στο «κόκκινο» μπήκε η Ημαθία- Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας – Χωρίς μουσική τα καταστήματα εστίασης

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
Αναμένεται η εφαρμογή των μέτρων

Άλλαξε χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας η Ημαθία, καθώς σύμφωνα με το covid19.gov.gr/covid-map και τον χάρτη που ανανεώθηκε σήμερα Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, εισήλθε στο επίπεδο 4, κάτι που συνεπάγεται μια σειρά νέων μέτρων. Τα κρούσματα που καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα στην Ημαθία είναι αυξημένα και συγκεκριμένα, την εβδομάδα από Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου έως Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, στην Ημαθία καταγράφηκαν 474 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Στον διαδραστικό επιδημιολογικό χάρτη μεταξύ άλλων φαίνεται και η εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον μία δόση στην Ημαθία, που είναι μεταξύ 45.23% – 50.78%, ο δείκτης θετικότητας που ανέβηκε στο 3.14%, ο 7 ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους που είναι 35,9 και η εβδομαδιαία τάση η οποία είναι ανοδική.
Επιπλέον, στο «κόκκινο» εισήλθαν και οι νομοί Πιερίας και Πέλλας.
Ποια μέτρα ισχύουν στο Επίπεδο 4 – Κόκκινο
Σε αυτό το επίπεδο ετοιμότητας προβλέπονται τα πιο κάτω μέτρα:
• Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
• Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Κατά πάσα πιθανότητα, τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το πρωί της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί και θα ισχύουν για μια εβδομάδα, έως και την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, όπου θα γίνει επαναξιολόγηση των δεικτών στην Ημαθία. Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων λοιπόν.
covid map2
veriotis.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο