Σχολική κάρτα: Λήγει η προθεσμία για τα self test μαθητών και εκπαιδευτικών

Σχολική κάρτα: Λήγει η προθεσμία για τα self test μαθητών και εκπαιδευτικών

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σχολική κάρτα: Λήγει η προθεσμία για τα self test μαθητών και εκπαιδευτικών

Λήγει σήμερα Σάββατο 8 Ιουνίου η προθεσμία για την προμήθεια των self test από τα φαρμακεία μαθητών και εκπαιδευτικών ενόψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα.

Πέντε τεστ μπορούν να προμηθευτούν εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί ενόψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Η καταληκτική ημερομηνία για την προμήθεια των τεστ από τα φαρμακεία είναι σήμερα, Σάββατο 8 Ιανουαρίου, ενώ ήδη αρκετά φαρμακεία έχουν… ξεμείνει.

Τα 5 τεστ αφορούν τις ανάγκες ελέγχου των πρώτων δύο εβδομάδων της επαναλειτουργίας των σχολείων μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου.

Πότε πρέπει να διενεργηθούν

Τα self test πρέπει να γίνουν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στα σχολεία, ενώ μόνο για την πρώτη εβδομάδα το self test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας, της Τρίτης και της Παρασκευής.

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η δήλωση και το αποτέλεσμα του self test καταχωρίζεται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr από την οποία εκδίδεται η Σχολική Κάρτα. Αυτό ισχύει για τα δημόσια σχολεία καθώς οι γονείς και κηδεμόνες μαθητών σε ιδιωτικά σχολεία και οι εκπαιδευτικοί αυτών εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Από την τσέπη τους θα χρειαστεί να πληρώσουν τα self test οι μη εμβολιασμένοι εκαπιδευτικοί που πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας και της Παρασκευής, ενώ μέχρι 24 ώρες πριν για την Τρίτη.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida