Πιστοποιητικά: Στους 9 μήνες θα λήγει του εμβολιασμού – Στους 3 της νόσησης – Όλες οι πληροφορίες

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Πιστοποιητικά: Στους 9 μήνες θα λήγει του εμβολιασμού - Στους 3 της νόσησης - Όλες οι πληροφορίες

Πιστοποιητικά: Στους 9 μήνες θα λήγει του εμβολιασμού – Στους 3 της νόσησης – Όλες οι πληροφορίες

Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν στην χρονική διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, καθώς όπως είπε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η Ελλάδα αποδέχεται την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εννιάμηνη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αλλά υποστηρίζει όλα τα μέτρα που θα ωθήσουν τους Ευρωπαίους να κάνουν την τρίτη δόση ακόμα νωρίτερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει διάρκεια εννιά μηνών για όλους εκτός για όσους είναι άνω των 60 ετών. Γι’ αυτούς, όπως είχε ανακοινώσει προσφάτως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λήγει στους επτά μήνες.

Μετά θα πρέπει όλοι να κάνουν την τρίτη δόση, εάν θέλουν να συνεχίσουν να έχουν το πιστοποιητικό τους. Να σημειώσουμε ότι πιθανότατα θα ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο και για την τέταρτη και για την πέμπτη δόση κτλ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Mείωση ισχύος πιστοποιητικού νόσησης στους 3+1 μήνα.

Μέσα στην εβδομάδα, μετά και τη σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, αναμένεται να ανακοινωθεί η μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης στους 3 μήνες (από τους 6 μήνες που ισχύει σήμερα) και να δίνεται 1 μήνας περιθώριο για το εμβόλιο.

 

 

Να θυμίσουμε ότι πλέον χρειάζεται PCR τεστ (κόστος 60 ευρώ) για να πάρει κάποιος πιστοποιητικό νόσησης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!