ΟΛΜΕ: Τηλεκπαίδευση και επαναλαμβανόμενα τεστ για την εκπαιδευτική κοινότητα (video)

ΟΛΜΕ: Τηλεκπαίδευση και επαναλαμβανόμενα τεστ για την εκπαιδευτική κοινότητα (video)

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ΟΛΜΕ: Τηλεκπαίδευση και επαναλαμβανόμενα τεστ για την εκπαιδευτική κοινότητα (video)

 

Η ανίχνευση περισσότερων από 25.000 κρουσμάτων στα σχολεία μέσα σε 48 ώρες, προκαλεί την ανησυχία των γονέων, των παιδιών αλλά και των καθηγητών που συνεχίζουν να προσέρχονται στους χώρους διδασκαλίας με νέα αυστηρότερα πρωτόκολλα λειτουργίας.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Τσούχλος  αναφερόμενος και στο γεγονός ότι 8.000 παιδιά και 1.000 εκπαιδευτικοί βγήκαν θετικοί από τα self test που διενεργήθηκαν τη Δευτέρα, μίλησε στην ΕΡΤ για την λειτουργία των σχολείων  και υποστήριξε την πρόταση που υπέβαλε η Ομοσπονδία για άνοιγμα  κατά μια εβδομάδα αργότερα των σχολείων ενώ παράλληλα θα γίνονταν τηλεκπαίδευση και τριπλός διαγνωστικός έλεγχος για όλους στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Θετική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ την απόφαση της κυβέρνησης για την πρόσληψη 4.000 καθηγητών. Διευκρίνισε ότι οι 900 από αυτούς  προσλαμβάνονται για την κάλυψη υπαρχόντων κενών, μέχρι τα τέλη Ιουνίου και πρόσθεσε ότι θα ήταν πολύ θετικότερο αν οι υπόλοιποι 3.500, που είναι καθηγητές τριμήνου, αξιοποιηθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Επανέλαβε μάλιστα την πρόταση της ΟΛΜΕ να ανανεωθεί και αυτών η σύμβαση όταν θα λήξει.

Ο κ. Τσούχλος χαρακτήρισε υψηλό το ποσοστό του 50+1 για το κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος και παρέθεσε παραδείγματα άλλων χωρών στην Ευρώπη που έχουν άλλα πρωτόκολλά και στα πρώτα , δύο ή τέσσερα κρούσματα, κλείνουν και προχωρούν σε τηλεκπαίδευση. Τέλος τόνισε ότι και εκπαιδευτικοί που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας θα έπρεπε να μην έρχονται επαφή με κοινό όπως συμβαίνει και άλλους  συναδέλφους τους στο Δημόσιο.

 

 

 

ertnews

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida