Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κορονοϊός: Από σήμερα οι εμβολιασμοί και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

Κορονοϊός: Από σήμερα οι εμβολιασμοί και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Από σήμερα στη μάχη των εμβολιασμών μπαίνει και το μονοδοσικό εμβόλιο τηςJohnson & Johnson. Όπως είχε αναφέρει η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, εκτός από το ότι είναι ένα πρακτικό εμβόλιο επειδή διατηρείται σε συνήθεις θερμοκρασίες ψύξης, είναι αποτελεσματικό σε υψηλό ποσοστό, άνω του 80% για την πρόληψη της σοβαρής νόσου, άνω του 90% για την πρόληψη της νοσηλείας σε νοσοκομείο και φτάνει το 100% για την πρόληψη των θανάτων.
Η προστασία του εμβολίου με τη μία δόση, αρχίζει ύστερα από 14 ημέρες, ενώ η αποτελεσματικότητά του, όπως έχει φανεί, έναντι των σοβαρών επιπτώσεων της νόσου, εκδηλώνεται μετά τις 28 ημέρες, ενώ μετά τις 49 ημέρες προστατεύει σχεδόν πλήρως και από τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και από το θάνατο.
Το εμβόλιο της Johnson & Johnson έχει παρασκευαστεί με τη μέθοδο του ιικού φορέα, χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26. Η κυρία Θεοδωρίδου επεσήμανε: “Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα των ελεγκτικών μηχανισμών, και του FDA, του CDC και του ΕΜΑ και του ΠΟΥ, γνωμοδότησε θετικά για της άρση της απαγόρευσης της χορήγησης του εμβολίου και στη χώρα μας λαμβάνοντας υπόψη και τα επιδημιολογικά δεδομένα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida