Κορωνοϊός: 12,5 εκατ. δόσεις στέλνει η Pfizer στην ΕΕ μέχρι το τέλος του 2020 – Τι ανακοινώθηκε

Κορωνοϊός: 12,5 εκατ. δόσεις στέλνει η Pfizer στην ΕΕ μέχρι το τέλος του 2020 – Τι ανακοινώθηκε

Περιεχόμενο

Οι εταιρείες BioNTech και Pfizer ανακοίνωσαν πως θα αποστείλουν 12,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους κατά του κορωνοϊού στην Ευρωπαϊκή Ενωση προς το τέλος του χρόνου.

 

Οι 27 χώρες μέλη της Ενωσης που χρειάζονται δόσεις του εμβολίου θα τις έχουν εντός πέντε ημερών, δήλωσε ο επιχειρησιακός διευθυντής της εταιρείας Σον Μάρετ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, καθώς οι εταιρείες επιταχύνουν για να παραδώσουν τις πρώτες δόσεις μετά την χθεσινή έγκριση του εμβολίου τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πρόκειται για περισσότερο από το ήμισυ των δόσεων που αναμένεται να αποσταλούν στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από το τέλος του έτους, πρόσθεσε.

Καθώς απαιτούνται δύο δόσεις σε διάστημα τριών εβδομάδων, οι αρχικές παραδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα είναι αρκετές για τον εμβολιασμό 6,25 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η BionTech σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του εμβολίου τον Φεβρουάριο στο νέο εργοστάσιό της στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας, ανακοίνωσε παράλληλα ο οικονομικός διευθυντής Ζιρκ Πέτινγκ στην ίδια συνέντευξη Τύπου.

Η μονάδα, η οποία αγοράστηκε τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να έχει ικανότητα ετήσιας παραγωγής μέχρι 750 εκατομμυρίων δόσεων.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !