Εξετάζεται προσωρινή αναστολή πιστοποιητικών για εμβολιασμένους που νοσούν

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Εξετάζεται προσωρινή αναστολή πιστοποιητικών για εμβολιασμένους που νοσούν

Εξετάζεται προσωρινή αναστολή πιστοποιητικών για εμβολιασμένους που νοσούν

Στο τραπέζι βρίσκεται η προσωρινή αναστολή πιστοποιητικών για εμβολιασμένους που έχουν νοσήσει με κορονοϊό. Για τη νόμιμη απουσία από την εργασία όσων νοσούν και την αποζημίωση από τους εργοδότες, τα πιστοποιητικά νόσησης και τα ραντεβού για εμβολιασμό μίλησε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός  Ψηφιακής Διακυβέρνησης στον ΑΝΤ1, νόμιμη θεωρείται η απουσία από την εργασία όταν υπάρχει βεβαίωση με έλεγχο με μοριακό ή rapid τεστ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι για τους ανεμβολίαστους για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης  χρειάζεται να έχουν μοριακό τεστ, ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί και το rapid test.

Σημείωσε ακόμη ότι το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται έπειτα από 14 ημέρες από την νόσηση και ισχύει για 3 μήνες.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ακόμη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο προσωρινής ακύρωσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε πλήρως εμβολιασμένους που νοσούν, μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης.

Ανέφερε ακόμα ότι τα self test των παιδιών δηλώνονται κανονικά στην πλατφόρμα edupass.gov.gr

Τέλος, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν δοθεί 270.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!