ΕΡΓΑΝΗ: Αρχίζουν οι δηλώσεις για τα rapid test των ανεμβολίαστων εργαζόμενων – Όλες οι λεπτομέρειες

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
ΕΡΓΑΝΗ: Αρχίζουν οι δηλώσεις για τα rapid test των ανεμβολίαστων εργαζόμενων - Όλες οι λεπτομέρειες

ΕΡΓΑΝΗ: Αρχίζουν οι δηλώσεις για τα rapid test των ανεμβολίαστων εργαζόμενων – Όλες οι λεπτομέρειες

 

Από σήμερα, Τρίτη, 26 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2021 θα πρέπει οι επιχειρήσεις -εργοδότες να δηλώσουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τα αποτελέσματα των rapid test των ανεμβολίαστων εργαζόμενών τους προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με “τσουχτερά” πρόστιμα. Η υπεύθυνη δήλωση θα αφορά στο διάστημα από τις 18 Οκτωβρίου 2021 έως τις 24 Οκτωβρίου 2021.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

ΕΡΓΑΝΗ: Οδηγίες για την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης επιχειρήσεων – εργοδοτών

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης ΕΡΓΑΝΗ: Αρχίζουν οι δηλώσεις για τα rapid test των ανεμβολίαστων εργαζόμενων - Όλες οι λεπτομέρειες

Οδηγίες για το πώς θα υποβάλουν οι επιχειρήσεις – εργοδότες την υπεύθυνη δήλωση για τα tests του Covid-19 των ανεμβολίαστων εργαζομένων τους δίνει το ΕΡΓΑΝΗ. Υπενθυμίζεται ότι αυτό αφορά στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας. Αναλυτικά, οι εργοδότες θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα για τα rapid test των εργαζομένων τους:

α. Σε δεδομένα για το σύνολο των απασχολούμενων
[Κατάσταση Εμβολιασμού Νόσησης Εργατικού Δυναμικού] και
[Κατάστασης Εμβολιασμού Νόσησης Εργατικού Δυναμικού Ωφελούμενων Ειδικών Εντύπων]
β. Σε δεδομένα για τους απασχολούμενους που είναι υπόχρεοι σε διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων.
[Κατάσταση Εμβολιασμού Νόσησης Εργατικού Δυναμικού Rapid] και
[Κατάστασης Εμβολιασμού Νόσησης Εργατικού Δυναμικού Ωφελούμενων Ειδικών Εντύπων Rapid]
γ. Στην διαδικασία υποβολής των Δηλώσεων Υποχρεωτικών Διαγνωστικών Ελέγχων Ανεμβολίαστων και Μη Νοσησάντων Εργαζόμενων».
Διαβάστε περισσότερα για τις δηλώσεις ΕΔΩ
Rapid test: Τι ισχύει για τα πρόστιμα

Οι εργοδότες θα πρέπει να γνωρίζουν μεταξύ άλλων για τα πρόστιμα και τις δηλώσεις για τα rapid test των εργαζομένων τους τα εξής:

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης ΕΡΓΑΝΗ: Αρχίζουν οι δηλώσεις για τα rapid test των ανεμβολίαστων εργαζόμενων - Όλες οι λεπτομέρειες– Σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δήλωσης από τον εργοδότη, επιβάλλεται πρόστιμο σε αυτόν πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Επιπλέον οι εργοδότες υποχρεούνται να ενημερώσουν τους εργαζόμενούς τους, με κάθε πρόσφορο μέσο για τις υποχρεώσεις που έχουν σχετικά με τη υποχρέωση διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον COVID-19 όπως αυτές προβλέπονται στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.64232/15.10.2021
Kύρωση που προβλέπεται: Πρόστιμο στον εργοδότη 300 ευρώ άπαξ.
-Οι εργοδότες δεν επιτρέπεται να απασχολήσουν εργαζόμενο με φυσική παρουσία στον τόπο παροχής της εργασίας σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον COVID-19.
Κύρωση που προβλέπεται: Πρόστιμο 1.500 ευρώ ανά εργαζόμενο, ενώ έχει καταχωρηθεί θετικό αποτέλεσμα κατά τον διαγνωστικό έλεγχο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!