Έως το τέλος του έτους πιθανός ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών κατά του κορονοϊού

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Έως το τέλος του έτους πιθανός ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών κατά του κορονοϊού
A healthcare worker injects a boy with a dose of the Pfizer COVID-19 vaccine, during a vaccination drive for children between the ages of 12-17, in Tuxtla Gutierrez, Mexico, Wednesday, Oct. 20, 2021. (AP Photo/Isabel Mateos)

Έως το τέλος του έτους πιθανός ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών κατά του κορονοϊού

Ξεκινά στο τέλος του έτους, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμβολιασμός παιδιών πέντε έως έντεκα ετών κατά της Covid-19, καθώς το νωρίτερο στις 20 Δεκεμβρίου θα  παραληφθούν στη χώρα μας οι πρώτες δεκάδες χιλιάδες παιδικών εμβολίων γι’ αυτή την ηλικιακή ομάδα, όπως είπε o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα εμβόλια αυτά θα απευθύνονται στα παιδιά που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για σοβαρή νόσηση. Το εμβόλιο της Pfizer είναι εκείνο που έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για τη χορήγησή του σε αυτές τις ηλικίες και αναμένεται να δοθεί το “Πράσινο φως” και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Γεμάτες οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα – Στις 5.000 οι νοσηλευόμενοι με Covid σε όλη τη χώρα

Στο “κόκκινο” είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα. Υπάρχει αθρόα εισροή ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Ανάμεσά τους, άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν έχουν εμβολιαστεί. Νοσούν βαριά και χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ Covid.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανακοινωθεί το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Υγείας.

Όπως επισημαίνεται, στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών ένας στους πέντε πολίτες είναι ανεμβολίαστος και στους άνω των 85 ετών ένας στους τέσσερις.

Ανάμεσα στους ανεμβολίαστους και ευάλωτες ομάδες πολιτών, όπως οι καρκινοπαθείς, που δεν έχουν εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 25%.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα επέκτασης της συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!