Έως το τέλος του έτους πιθανός ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών κατά του κορονοϊού

Έως το τέλος του έτους πιθανός ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών κατά του κορονοϊού

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Έως το τέλος του έτους πιθανός ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών κατά του κορονοϊού

Ξεκινά στο τέλος του έτους, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμβολιασμός παιδιών πέντε έως έντεκα ετών κατά της Covid-19, καθώς το νωρίτερο στις 20 Δεκεμβρίου θα  παραληφθούν στη χώρα μας οι πρώτες δεκάδες χιλιάδες παιδικών εμβολίων γι’ αυτή την ηλικιακή ομάδα, όπως είπε o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα εμβόλια αυτά θα απευθύνονται στα παιδιά που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για σοβαρή νόσηση. Το εμβόλιο της Pfizer είναι εκείνο που έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για τη χορήγησή του σε αυτές τις ηλικίες και αναμένεται να δοθεί το “Πράσινο φως” και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Γεμάτες οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα – Στις 5.000 οι νοσηλευόμενοι με Covid σε όλη τη χώρα

Στο “κόκκινο” είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα. Υπάρχει αθρόα εισροή ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Ανάμεσά τους, άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν έχουν εμβολιαστεί. Νοσούν βαριά και χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ Covid.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανακοινωθεί το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Υγείας.

Όπως επισημαίνεται, στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών ένας στους πέντε πολίτες είναι ανεμβολίαστος και στους άνω των 85 ετών ένας στους τέσσερις.

Ανάμεσα στους ανεμβολίαστους και ευάλωτες ομάδες πολιτών, όπως οι καρκινοπαθείς, που δεν έχουν εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 25%.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα επέκτασης της συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Πηγή: ΕΡΤ

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida