Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εμβόλιο: Μέσα στον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 25 με 29

Εμβόλιο: Μέσα στον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 25 με 29

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Οι νέοι κάτω των 30 ετών αλλά και τα παιδιά ηλικίας 16 με 18 ετών παίρνουν σιγά σιγά σειρά για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Η πλατφόρμα για τους πρώτους θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο.

Με βάση το σχεδιασμό, όπως δήλωσε την Παρασκευή (21.05.2021) στον ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα για τους κάτω των 30 ετών θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο. Τα ραντεβού θα ανοίγουν ανά πενταετία, ξεκινώντας από τους 25-29 ετών. Οι νέοι της ομάδας 20-29 δεν θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού με AstraZeneca.

«Για τους 18-29 ετών υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να προσμετρήσουμε. Ο ένας είναι οι παραδόσεις των εταιρειών γιατί υπάρχουν κάποιες αναταράξεις το τελευταίο διάστημα και ο δεύτερος είναι η συμμετοχή της προηγούμενης ομάδας. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό εντός του Ιουνίου θα προχωρήσουμε και στην επόμενη πενταετία», είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο εμβολιασμός δε θα σταματήσει στους 18αρηδες, αλλά θα επεκταθεί και στα παιδιά από 16 ετών, για τα οποία το εμβόλιο της Pfizer έχει πάρει τη σχετική έγκριση. Σε περίπτωση που το ηλικιακό όριο για το συγκεκριμένο εμβόλιο, εγκριθεί από τον EMA και για μικρότερες ηλικίες, «θα πάμε και πιο κάτω», πρόσθεσε.

40.000 ραντεβού σε λίγες ώρες

Αναφερόμενος στην πλατφόρμα που άνοιξε τα ξημερώματα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών για όλα τα εμβόλια, ο Μάριος Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί 40.000 ραντεβού.  Επίσης, τόνισε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 24 Μαΐου θα γίνουν οι ανακοινώσεις και για τους 35-39 ετών, για τους οποίους εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα ραντεβού θα ανοίξουν «οριακά εντός του Μαΐου».

Γεωργαντάς: Τι συμβαίνει με το πέναλτι των 16 ημερών

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς αναφέρθηκε όχι μόνο στην πορεία των εμβολιασμών αλλά και στο τι συμβαίνει με τις αλλαγές των ραντεβού και όσους παίρνουν… τιμωρία 16 ημερών.

Αναφερόμενος στην ποινή των 16 ημερών που επιβάλλεται σε όσους έχουν αλλάξει το ραντεβού τους, ο Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε ότι αυτό σημαίνει ότι κάποιος έχει αλλάξει το ραντεβού του δυο φορές και ξεκαθάρισε πως αυτό δεν συμβαίνει αν κάποιος πολίτης έχει αλλάξει ραντεβού μια φορά.

Όπως είπε η αλλαγή των ραντεβού δεν μπορεί να γίνει χωρίς όριο καθώς αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην εμβολιαστική αλυσίδα και τόνισε πως αρχικά η ποινή ήταν 30 ημέρες αλλά μετά “κατέβηκε” στις 16 ημέρες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι για την ηλικιακή ομάδα 20 -29 η πλατφόρμα θα ανoίξει τον Ιούνιο, και δεν θα εμβολιαστούν με εμβόλιο AstraZeneca.

Μέχρι σήμερα 955.000 πολίτες έχουν πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είπε ο υφυπουργός.

Για τα εμβόλια Johnshon & Johnshon ο Γ. Γεωργαντάς τόνισε ότι μέσα στον Μάιο αναμένουμε 155.000 δόσεις, αλλά η μεγάλη παρτίδα αναμένεται τον Ιούνιο.

Για το ερώτημα πολλών που έχουν κάνει την πρώτη δόση με AstraΖeneca και θέλουν να κάνουν δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο, είπε ότι «θα το διαχειριστούμε κι αυτό τις επόμενες ημέρες».

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida