Εμβολιασμοί: Πόσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις – Τα ποσοστά στη χώρα μας

Εμβολιασμοί: Πόσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις – Τα ποσοστά στη χώρα μας

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Θεμιστοκλέους: Μείωση εμβολιασμών τον Αύγουστο, κλείστε ραντεβού

Μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης υπήρξε τον Αύγουστο, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, , γεγονός που το απέδωσε στο ότι είναι παραδοσιακά μήνας διακοπών.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς όσους επιστρέφουν από τις διακοπές να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να επισπεύσουν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό. Όπως υπογράμμισε, υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού σε όλη τη χώρα.

  • Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 11.160.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5.900.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 56,2 % του γενικού πληθυσμού και 65,4 % του ενήλικου πληθυσμού.
  • Περισσότερα από 5.615.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 53,5 % του γενικού πληθυσμού και 62,7 % του ενήλικου πληθυσμού.
  • Τα ραντεβού αυτής της εβδομάδας κυμαίνονται κατά μέσο όρο στις 20.000 και τις τελευταίες 10 ημέρες 96.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει νέο ραντεβού για πρώτη δόση.
  • Στο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμό έχουν κάνει αίτηηση 6.138 πολίτες και έχουν ήδη εμβολιαστεί 5.050
  • Έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 12.000 εμβολιασμοί σε απομακρυσμένες περιοχές και ακολουθούν οι ειδικές ομάδες όπως Ρομά, άστεγοι και μετανάστες.

Κοινοποιήστε το άρθρο