Εμβόλια: Έρχεται τρίτη δόση και στους κάτω των 50

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Εμβόλια: Έρχεται τρίτη δόση και στους κάτω των 50

Εμβόλια: Έρχεται τρίτη δόση και στους κάτω των 50

Τι ανακοινώθηκε για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού και στους κάτω των 50 ετών. Όλα όσα είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, χαρακτήρισε αναπόφευκτο το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα με το τέταρτο κύμα της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επικαλούμενος τα σημαντικά ευρήματα της μελέτης σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών στη χώρα μας, τα οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, υπογράμμισε πως ο τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι τα εμβόλια.

«Ο κορονοϊός είναι εδώ και δεν θα φύγει», είπε και συμπλήρωσε πως όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο συντομότερα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι είναι μικρή η διαφορά της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξήγησε πως γίνεται συχνά σύγκριση με τις πρώτες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτές. Ωστόσο, τόνισε πως «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια».

Υπογράμμισε δε την ανάγκη να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του ιού. Αναφερόμενος στην τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ο κ. Θεμιστοκλέους προανήγγειλε πως σύντομα θα έρθει η σειρά και για τους κάτω των 50 ετών, καθώς αναμένεται η ανάλυση των δεδομένων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Μάλιστα, συνέστησε στους πολίτες πως πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τεστ αντισωμάτων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...