Αθηνά Λινού: Άνοιγμα των σχολείων μόνο με μοριακό τεστ αλλιώς θα κλείσουν

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Αθηνά Λινού: Άνοιγμα των σχολείων μόνο με μοριακό τεστ αλλιώς θα κλείσουν

Αθηνά Λινού: Άνοιγμα των σχολείων μόνο με μοριακό τεστ αλλιώς θα κλείσουν

Άνοιγμα των σχολείων μόνο με διενέργεια μοριακών τεστ προτείνει η Αθηνά Λινού, καθώς αν επιλεγεί η εξέταση με self test αναγκαστικά «θα κλείσουν, καθώς θα είναι μεγάλη η διασπορά μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η Αθηνά Λινού μίλησε για τον τρόπο που μπορούν ν’ ανοίξουν τα σχολεία, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνον εάν εκπαιδευτικοί και μαθητές κάνουν μοριακά τεστ.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, επεσήμανε ότι η «έκρηξη» των κρουσμάτων της Ομικρον θα είναι τόσο μεγάλη που στην πορεία και εάν δηλαδή επιλεγεί η εξέταση με self test, αναγκαστικά τα σχολεία θα κλείσουν, καθώς θα είναι μεγάλη η διασπορά μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το γεγονός αυτό υπογράμμισε, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη διάδοση στην περίπτωση που επιλεγεί η συγχώνευση τμημάτων εξαιτίας της απουσίας εκπαιδευτικών προκειμένου να μην κλείσουν τα σχολεία.

Η Αθηνά Λινού, έφερε ως παράδειγμα τις ΗΠΑ, όπου εκεί τα σχολεία κλείνουν εξαιτίας του ότι έχουν νοσήσει πολλοί εκπαιδευτικοί. Αναφερόμενη στη διασπορά της Ομικρον, επεσήμανε ότι τα κρούσματα είναι και θα είναι πάρα πολλά με τη θετικότητα χθες Δευτέρα να είναι στο 25%.

Τέλος, η Αθηνά Λινού για μια ακόμα φορά ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας φορώντας μάσκες παντού ακόμα και μέσα στο σπίτι, ενώ επεσήμανε ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται δυο ημέρες πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...