Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ανακοίνωση νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης & Εορδαίας, για το τοπικό lock down στον νομό Κοζάνης

Ανακοίνωση νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης & Εορδαίας, για το τοπικό lock down στον νομό Κοζάνης

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Στις 15-10-20 ανακοινώθηκε ότι ο νομός Κοζάνης είναι πλέον σε καθεστώς lock down, με εφαρμογή του μέτρου από σήμερα Δευτέρα και για τις επόμενες 14 ημέρες. Μέσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν προβλέπεται το κλείσιμο των χώρων εστίασης, των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, των κομμωτηρίων, των γυμναστηρίων κ.α.

Ταυτόχρονα, μέσω τροποποίησης του νόμου, προβλέπεται ότι τα σχολεία, που ενώ μέχρι πριν την εφαρμογή των μέτρων στην Κοζάνη θα παρέμεναν κλειστά, θα λειτουργούν κανονικά. Είναι λοιπόν προφανής η προχειρότητα με την οποία εφαρμόζεται ένας νόμος και ο εμπαιγμός μίας ολόκληρης κοινωνίας. Είναι αδιανόητο για ακόμη μια φορά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές να εξωθούνται σε καταστάσεις οριακής επιβίωσης.

Αυτήν την στιγμή δεν είναι σε θέση κάνεις να γνωρίζει πότε και αν θα υπάρξουν αποζημιώσεις και αν το ποσό της αποζημίωσης θα επαρκεί για την κάλυψη των άμεσων αναγκών. Ξεπερνάει κάθε προηγούμενη προχειρότητα η άνεση με την οποία εφαρμόζεται κάτι οριζόντια στη λογική του βλέποντας και κάνοντας.

Επιπλέον, είναι τουλάχιστον σκανδαλώδες που για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα σχολεία σαν χώρους στάθμευσης παιδιών, αφού δεν υπάρχει το παραμικρό πειστικό επιχείρημα για τη συνέχιση της λειτουργείας των σχολείων.

Τέλος η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό για την ενίσχυση των νοσοκομείων της περιοχής την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε τόσο τις ελλείψεις όσο και το γεγονός ότι αυτήν την στιγμή οι κλίνες ΜΕΘ δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούμε να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας στον νομό, να δοθούν στο ακέραιο και άμεσα οι αποζημιώσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιπλέον να ενισχυθούν αποτελεσματικά τα νοσοκομεία Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών καθώς και νέων ΜΕΘ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

16/10/2020

Οργανώσεις μελών νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης & Εορδαίας

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida