Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Οι «παγίδες» των διαδικτυακών συναλλαγών σε περιόδους καραντίνας

1λ ανάγνωσης
Οι «παγίδες» των διαδικτυακών συναλλαγών σε περιόδους καραντίνας

Η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ειδικά μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων, κρύβει παγίδες, αφού ορισμένοι σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την αυξημένη ζήτηση των διαδικτυακών εμπορικών συναλλαγών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «από τις 6», ο δημοσιογράφος του Πρώτου Προγράμματος Στέλιος Βραδέλης, η εμπειρία της πρώτης καραντίνας έδειξε 134% αύξηση των ηλεκτρονικών απατών Μαρτίου – Απριλίου 2020, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Ήδη επιτήδειοι ξεκίνησαν να στέλνουν μηνύματα, με αποτέλεσμα ότι βγήκε ανακοίνωση από εταιρεία που ψευδώς χρησιμοποιήθηκε το όνομά της σε τέτοιου είδους μηνύματα.

Βασικοί κανόνες για να αποφύγει κανείς τέτοιες απάτες, είναι να μην συμπληρώνει στοιχείων μέσω e-mail και κινητών, ή για δήθεν αλλαγές κάρτας sim, ενώ ποτέ δεν λέμε ναι σε μη πιστοποιημένη αλλαγή και δήθεν προσφορές με δωροεπιταγές που ζητούν στοιχεία όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας, κλπ

Ασφαλής τρόπος η αντικαταβολή για να μην έχουμε δώσει χρήματα ή μέσω πιστωτικής κάρτας, αλλά και η χρήση προπληρωμένη κάρτα που έχει όριο – ποσό ασφαλείας. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη καραντίνα μπλόκαραν τέτοιου τύπου συναλλαγές για μέρες, λόγω μεγάλου αριθμού παραγγελιών, γεγονός που το εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι υποσχόμενοι πιο γρήγορες παραδόσεις και καλύτερες τιμές.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *