Κορονοϊός: Πλαφόν στις τιμές των τεστ – Τι προβλέπει η τροπολογία

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Κορονοϊός: Πλαφόν στις τιμές των τεστ - Τι προβλέπει η τροπολογία

Κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα η τροπολογία που… ανοίγει τον δρόμο για τη θέσπιση πλαφόν, καταρχάς, στις τιμές των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού. Σημειώνεται πως στο πλαίσιο αυτής, ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης εξουσιοδοτείται να καθορίσει ανώτατες τιμές πώλησης και σε άλλα αγαθά και υπηρεσίες, απαραίτητα εν μέσω υγειονομικής κρίσης, εάν χρειαστεί για να περιοριστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Η τροπολογία προβλέπει ότι εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος διασποράς του COVID-19, η έλλειψη του οποίου βεβαιώνεται με απόφαση του υπουργείου Υγείας και πάντως όχι πέραν της 28/2/2021, απαγορεύεται η συνομολόγηση ή η λήψη περιουσιακών ωφελημάτων, που αφορούν στην πώληση οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας που είναι απαραίτητο για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή, ιδίως δε φαρμακευτικών προϊόντων, τεστ ανίχνευσης ιού ή οποιουδήποτε άλλου ισοδύναμου μέτρου, μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, όπως χειρουργικών μασκών, αντισηπτικών υγρών και άλλων υλικών απολύμανσης, εφόσον τα ωφελήματα αυτά υπερβαίνουν την αξία της παροχής, τόσο ώστε το μικτό περιθώριο κέρδους να είναι μεγαλύτερο του αντίστοιχου περιθωρίου προ της 1ης Σεπτεμβρίου 2020, για τα παραπάνω προϊόντα και υπηρεσίες. Με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης παρέχεται η δυνατότητα καθορισμού ανώτατης τιμής πώλησης στους καταναλωτές για τα παραπάνω αγαθά και υπηρεσίες. Με αυτά τα δεδομένα, αμέσως μετά την ψήφιση και δημοσίευση στο ΦΕΚ της σχετικής διάταξης, θα εκδοθεί υπουργική απόφαση, όπου θα τίθενται σε εφαρμογή οι ανώτατες τιμές χρέωσης για τη διεξαγωγή εξετάσεων ανίχνευσης κορονοϊού σε κάθε ιδιώτη πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Το μοριακό τεστ θα κοστίζει έως 40 ευρώ και το rapid test έως 10 ευρώ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!