Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Χριστούγεννα με 9 άτομα στο ρεβεγιόν στο σπίτι και SMS στο 13033

3λ ανάγνωσης
Μείωση των τελών του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας από τον επόμενο Απρίλιο εκτιμά η Standard & Poor’s

Γρίφος παραμένει ο περιορισμός των εσωτερικών μετακινήσεων από «σπίτι σε σπίτι» τα Χριστούγεννα και τα σενάρια είναι πολλά. Είτε θα παραμείνει η αποστολή SMS στο 13033 για τις εσωτερικές μετακινήσεις, είτε η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00.

Μεγάλος γρίφος παραμένουν τα Χριστούγεννα και πώς θα γίνει ο εορτασμός και οι μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» την εορταστική περίοδο αναμένεται να παραμείνουν οι απαγορεύσεις μετακινήσεων εκτός νομού διαμονής, των συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων, ενώ παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα παραμείνουν κλειστά όλα τα καταστήματα εκτός από τα φαρμακεία.

Γρίφος παραμένει ο περιορισμός των εσωτερικών μετακινήσεων από «σπίτι σε σπίτι» καθώς είτε θα παραμείνει η αποστολή SMS στο 13033 για τις εσωτερικές μετακινήσεις με εξαίρεση τον προορισμό σε φαρμακείο ή νοσοκομείο τις νυχτερινές ώρες, είτε η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00, όπως και κατά τη διάρκεια του απαγορευτικού.

Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του, όσον αφορά τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την άρση του lockdown ωστόσο αποκάλυψε πως θα γίνει το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. «Θα επιτρέψουμε οικογένεια συν μία οικογένεια ακόμα. Διαλέξτε μια οικογένεια αυτές τις μέρες για να κάνετε παρέα και αποφύγετε τις συνάξεις στα σπίτια».

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα επιτραπούν συνολικά σε ένα σπίτι το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων 9 έως 10 άτομα, μαζί με τα παιδιά.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει την παράταση της καραντίνας μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου και ετοιμάζεται να την επεκτείνει κι άλλο καθώς το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας εξακολουθεί να είναι υψηλό. Οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το άνοιγμα της αγοράς στις 14 Δεκεμβρίου και τονίζουν πως θα υπήρχε μεγαλύτερη ασφάλεια αν η άρση του lockdown γίνει στις 21 Δεκεμβρίου.

Μεγάλο πονοκέφαλο αποτελούν το άνοιγμα της εστίασης και των εμπορικών κέντρων καθώς ο κίνδυνος διασποράς της νόσου είναι ιδιαιτέρως μεγάλος. Οι λοιμωξιολόγοι είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί έως και αρνητικοί ακόμη και στην περίπτωση που το lockdown αρθεί στις 14 Δεκεμβρίου.

Εάν η χώρα βγει από την καραντίνα στις 21 Δεκεμβρίου θεωρείται βέβαιο πως θα παραμείνει το λουκέτο στα εστιατόρια. Ακόμα όμως και αν ανοίξουν αυτό θα συμβεί λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγενα και σίγουρα θα παραμείνουν κλειστά την παραμονή το βράδυ.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *