17 Φεβρουαρίου 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε σήμερα στην Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις»

Η κ. Βέττα ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που συζητάμε σήμερα στην Ολομέλεια έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα νομοθετημάτων που συμπυκνώνουν τον ιδεολογικό κορμό της κυβέρνησης: άκρατος νεοφιλελευθερισμός, υποταγή στα ιδιωτικά συμφέροντα, έλλειψη συναίνεσης και συνεννόησης, αδιαφορία για τα κοινωνικά κεκτημένα.

Εκτός από το κυρίαρχο ζήτημα της απόδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων σε απόφοιτους ιδιωτικών κολεγίων, τοποθετήθηκε για τη διάταξη που αφορά τη κατάργηση 37 πανεπιστημιακών τμημάτων που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, 6 εκ των οποίων θα λειτουργούσαν στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας: «…το Υπουργείο αγνόησε:

–       Τους μαθητές οι οποίοι θα ήθελαν να σπουδάσουν δωρεάν ένα συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο διευρύνοντας τις γνώσεις τους και αποκτώντας ένα σημαντικό επαγγελματικό εφόδιο

–     Την τοπική κοινωνία, της Δυτικής Μακεδονίας εν προκειμένω, η οποία για ένα ακόμη ζήτημα έπειτα από αυτό της βεβιασμένης και πρόχειρης απολιγνιτοποίησης ενημερώνεται για τις αποφάσεις της κυβέρνησης από τα κανάλια και τις εφημερίδες

–        Τα αρμόδια πανεπιστημιακά όργανα, τα οποία σύμφωνα με την νομοθεσία έχουν αποφασιστικό ρόλο στην σύσταση των τμημάτων.

Ο αυταρχισμός στο μεγαλείο του. Αντί να επιδιωχθούν συναινέσεις και συζητήσεις, να κοστολογηθούν τα νέα τμήματα, να εξεταστούν προγράμματα σπουδών και να ιεραρχηθούν οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες, τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα, όπως και οι μελλοντικοί φοιτητές τους, δίνονται ως χάρισμα στα ιδιωτικά κολέγια, ως δωράκια στις κερδοσκοπικές επιδιώξεις των ιδιοκτητών τους.

Κανένα παράδοξο για εμάς που γνωρίζουμε τις επιδιώξεις σας, ωστόσο αποκαλύπτεστε  στην ελληνική κοινωνία, την εμπιστοσύνη της οποίας θα χάσετε ταχύτατα»»

Πριν την ομιλία της, η Βουλευτής Κοζάνης συμμετείχε στην κινητοποίηση και την πορεία που διοργάνωσαν εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί φορείς ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου που αποδίδει δικαιώματα πρόσβασης στο δημόσιο τομέα σε αποφοίτους κολεγίων.

Αφήστε σχόλιο

4 × 4 =

* Χρησιμοποιώντας αυτό το έντυπο συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα