21.9 C
Πτολεμαΐδα
13 Αυγούστου 2020Η λίστα με τα ΜΜΕ που πήραν χρήματα για να μείνουμε σπίτι ...
Κυριότερες Ειδήσεις

Η λίστα με τα ΜΜΕ που πήραν χρήματα για να μείνουμε σπίτι …ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ!!!

“Ο κάθε διορισμός Δημιουργεί εννιά δυσαρεστημένους και έναν αχάριστο”

Πρόεδρος  Richard Nixon

 

Ακριβώς εκεί θα καταλήξει αυτός ο χρηματισμός.

Πολιτικός σχολιαστής ο Πολιτίδης Χρήστος

 

Αναγκάστηκαν επιτέλους να βγάλουν την αμαρτωλή λίστα, έστω και ξαναμαγειρεμένη μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Δεν ήταν μόνο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης αλλά και οι αντιδράσεις από το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιους (είναι πολύ μεγάλη η λίστα) τον Σταύρο Κελέτση, την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Το παραμάγαζο το είχαν στημένο ήδη στο μυαλό τους, προ των εκλογών και το χέρι τους σημάδευε το ταμείο του κράτους.

Όλα τα χέρια εισήλθαν μέσα, ευθύς μόλις εκλέχθησαν, σε σημείο να υπάρχει συνωστισμός.

Αναγράφουμε ενδεικτικά τα προκλητικά ποσά που κατεισδύουν στα κομματικά φερέφωνα, με υπόσταση Μέσου η μή.

ΣΚΑΙ  τηλεόραση 1.029.200 και ΣΚΑΙ ράδιο 99.200, έτσι κρίθηκε ότι αξίζουν τα σκουπίδια που σερβίρουν αυτοί οι κύριοι στον κόσμο.

Στα site συμπεριλήφθησαν επίσης (αρχικά μετά τον χαμό που επακολούθησε αποσύρθηκαν) το protieidisinews.blogspot.com, που φέρεται να ανήκει στον Μένιο Φουρθιώτη και δημιουργήθηκε μόλις τον Μάιο του 2020, όπως δείχνει και η «ταυτότητα» του χρήστη sto blogger. Στο blogspot, φυσικά, φαίνονται δημοσιεύσεις με ημερομηνία πριν τον Μάιο του 2020, ωστόσο τα άρθρα είναι μεταχρονολογημένα.

Η μεγαλύτερη, δε, εντύπωση προκαλεί η ενίσχυση θρησκευτικού περιεχομένου ιστοσελίδας, που προωθεί μεταξύ άλλων την αντίληψη ότι ο κορονοϊός… δεν κολλάει από τη Θεία Κοινωνία.

(Εφημερίδα των Συντακτών).

 

Ακόμη 400.000 κρατική επιχορήγηση μέσω αυτού του προγράμματος έλαβε και η κρατική ΕΡΤ (απίστευτο).

Επίσης το PLAYBOY.GR, αυτό με την μακέτα το κουνελάκι, πήρε 6.200, φαντάζομαι για τις ροζ ιστορίες που δημοσιεύει, όλα αυτά συναποτελούν την μπλε αξιοπρεπή δεοντολογία της δημοσιογραφίας..

Η διαδικασία επιλογής των μέσων είναι συγκεκριμένη, δεν προβλέπονται αντικειμενικά κριτήρια κατανομής της διαφημιστικής δαπάνης σε εφημερίδες και ιστότοπους, καθιστώντας την αδιαφανή αυτή διαδικασία προσβλητική για τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του Τύπου.

Πιο συγκεκριμένα τα κριτήρια επιλογής  της επιχορήγησης είναι τρία, τα αναγράφω με σειρά προτεραιότητας.

Α. Τα μέσα που υμνογραφούν τον γαλάζιο κομματικό  χώρο και ταυτίζονται πλήρως με αυτές τις επιλογές (αυτοί ξεκοκάλισαν και το μεγαλύτερο ποσό χρημάτων)..

Β. Τα μέσα που διαφοροποιούνται (εξ απαλών ονύχων), εκφέρουν μεν κάποια διαφορετική άποψη αλλά δεν ενοχλούν και αυτοί είναι επιχορηγούμενοι, σε μικρότερη κλίμακα όμως.

Γ. Τα μέσα που ασκούν κριτική και ενοχλούν, αυτοί είναι κομμένοι και τιμωρημένοι.

Μέσα στο σκοτάδι (είναι γνώριμο σ’ αυτούς), οι παρατρεχάμενοι Αρχηγοί των τοπικών γαλάζιων οργανώσεων, σφυρίζουν στους βουλευτές και τους Περιφερειάρχες “ονόματα”  και αυτοί τα μεταβιβάζουν στον κύριο Πέτσα.

Στην Δυτική Μακεδονία την μεταβίβαση την έκανε προφανώς ο κύριος Κασαπίδης, αυτός πολιτικά είναι “ο Άρχων του τρόμου” (Ας το διαψεύσει… τότε θα ζητήσουμε συγνώμη), ταυτίζεται πλήρως  με το ομώνυμο αριστούργημα του Όρσον Ουέλς και τον κεντρικό χαρακτήρα  που υποδύεται στο  φιλμ  αυτό.

Στην Δυτική Μακεδονία αποκλείστηκαν πολλά μέσα, λόγω φρονημάτων, στην ούγια γράφει Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης ( όταν δεν στήνει κοτέτσια προσπαθεί να εξοντώσει δημοσιογράφους).

Διαβάζουμε: (σε προγενέστερο χρόνο)

«Η ερώτηση του δημοσιογράφου προς τον διευθυντή του γραφείου τύπου της Ν.Δ. Ν. Ρωμανό ήταν ευκρινής και ξεκάθαρη  γιατί δεν δίνεται στην δημοσιότητα η λίστα με τα ονόματα των μέσων και τα ποσά που πήραν όπως ζητάει δηλαδή η αξιωματική αντιπολίτευση για λόγους διαφάνειας».

Η απάντηση όμως ήταν αν μη τι άλλο ήταν κωμικοτραγική για τον τρόπο που σκέφτονται μερικοί στη Ν.Δ.: «Έχει πολύ πλάκα αυτό το θέμα».

Η οικογένεια Μητσοτάκη σε όλη της την διαδρομή ίδια μέσα χρησιμοποιούσε , ίδιες πρακτικές,  ομοίως ίδια ζέχνει το πολιτικό τοπίο και τότε και τώρα.

 

 Φόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα