13.7 C
Πτολεμαΐδα
21 Σεπτεμβρίου 2020Η ιδιωτική ασφάλεια σύμμαχος του πολίτης και της πολιτείας εν μέσω COVID-19 (της Σοφίας Καλαϊτζίδου)
Επικαιρότητα

Η ιδιωτική ασφάλεια σύμμαχος του πολίτη και της πολιτείας εν μέσω COVID-19 (της Σοφίας Καλαϊτζίδου)

της Σοφίας Καλαϊτζίδου

Ενώ η πιο μεγάλη κρίση πανδημίας που έχουν βιώσει οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο, είναι σε εξέλιξη η ανησυχία και η αβεβαιότητα αυξάνεται μέρα με την μέρα. Η πανδημία ωστόσο μας έδωσε  τον χρόνο να σκεφτούμε και να βάλουμε προτεραιότητες στην ζωή μας και η πρώτη είναι η υγεία, η δική μας και των ανθρώπων που αγαπάμε. Κάνουμε το αδύνατο δυνατό για να τους προφυλάξουμε γιατί ως  Ελληνες  ξέρουμε πολύ καλά να προστατεύουμε τον θεσμό της οικογένειας.

Αν υπάρχει ένας διαχρονικά σταθερός σύμμαχος του εθνικού συστήματος υγείας (ΕΣΥ) αυτός είναι το ιδιωτικό σύστημα υγείας .Ο πολίτης που επιλέγει να ασφαλιστεί με ιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας , το πιθανότερο είναι να στραφεί στον ιδιωτικό τομέα για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη ,(σε ιδιώτες γιατρούς ,ιδιωτικά κέντρα για τις εξετάσεις τους και ιδιωτική  νοσηλεία) αφήνοντας  το κρεβάτι του δημόσιου νοσοκομείου διαθέσιμο για κάποιον συνάνθρωπο μας που το έχει ανάγκη ,αποσυμφορίζοντας  έτσι τα δημόσια νοσοκομεία .Τώρα ,ειδικά στον καιρό της πανδημίας ,σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης του ΕΣΥ ,η πολιτεία έχει υποσχεθεί την επαναφορά  φοροαπαλλαγών στα ασφάλιστρα ζωής  για να δώσει κίνητρο στους πολίτες να ασφαλιστούν.

Η ανασφάλεια για την υγεία μας, είναι το κυρίαρχο συναίσθημα της εποχής μας, για τον λόγο αυτό πολλοί πολίτες σήμερα ζητούν να ενημερωθούν για τις παροχές που τους προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση .

Θα απαντήσω στις συνήθεις ερωτήσεις των πολιτών.

1.       Γιατί να έχω ιδιωτική ασφάλεια   μένω σε νομό που δεν υπάρχει  ιδιωτική κλινική;

Η απάντηση έρχεται μέσα από την δική μου ερώτηση ,που θα κάνατε ένα σοβαρό χειρουργείο πχ. Ανοιχτής καρδιάς  ή εκτομή χολής ή ανεύρισμα θωρακικής   αορτής? Το 99% απαντάει θα πήγαινα στην Θεσσαλονίκη  ή στην Αθήνα .

2.       Σε ποίες κλινικές μπορώ να νοσηλευτώ;

Στην Θεσσαλονίκη στον Άγιο  Λουκά ,Διαβαλκανικό , Βιοκλινική  και Γενική κλινική .Και στην Αθήνα σχεδόν σε όλες.

3.       Μέχρι πόσα χρήματα με καλύπτει;

Μέχρι 500.000ε τον χρόνο.

4.       Υπάρχει κάλυψη στην Ευρώπη;

Φυσικά 100% κάλυψη.

5.       Τι γίνεται στην περίπτωση νοσηλείας σε δημόσιο νοσοκομείο;

Σε αυτή την περίπτωση η ασφαλιστική σου  σε αποζημιώνει με ημερήσιο επίδομα νοσηλείας .

6.       Αν έχω ένα απλό ατύχημα πχ. Σπάσω το πόδι μου και δεν χρειάζομαι νοσηλεία μου καλύπτει κάτι;

Ναί, στην περίπτωση ατυχήματος μας καλύπτει τις επισκέψεις στον γιατρό ,την ακτινογραφία ,τα φάρμακα   ,τον γύψο ,την αγορά πατερίτσας , τις φυσικοθεραπείες  και ότι έχει να κάνει με το ατύχημα σας  μέχρι 1000ε ανά περιστατικό.

7.       Κοστίζει ακριβά;

Κοστίζει ακριβά αν δεν το έχεις.

Ελάτε μαζί, να σχεδιάσουμε  την επόμενη μέρα τοποθετώντας όλους τους κινδύνους σε καραντίνα και όχι τους εαυτούς μας και τις ζωές μας .Είναι το ελάχιστο των ασφαλιστικών καλύψεων που πρέπει να έχει ο πολίτης των σύγχρονων  κοινωνιών  και όμως το αναβάλλει και το αναβάλλει ,ώσπου έρχονται καταστάσεις σαν τις σημερινές και αυτά τα συμβόλαια φαντάζουν πιο χρήσιμα από ποτέ.

 Θα χαρώ αν σας προβλημάτισα και θέλετε να κάνετε  ερωτήσεις  για την ιδιωτική ασφάλεια και να συζητήσουμε για  τις δικές σας ασφαλιστικές ανάγκες .

 

Σοφία ΚαλαϊτζίδουΦόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

Ακολουθήστε το Eordaialive.com στο Facebook