Γρεβενά: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα

Γρεβενά: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα

Περιεχόμενο

Γρεβενά: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα

Κοινή παράσταση διαμαρτυρίας για τα δύο θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν σε δύο εργοστάσια της περιοχής, διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 18 Μαΐου στις 10 το πρωί στο Διοικητήριο Γρεβενών, τα Σωματεία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Το πρώτο εργατικό δυστύχημα έγινε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 στο εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών (ΕΛΤΕΚ) στην Ιτέα Γρεβενών, όπου από την ισχυρότατη έκρηξη είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι, ενώ το δεύτερο την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 στη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του εργοστασίου επεξεργασίας ξύλου (Alfa Wood) στους Μαυραναίους Γρεβενών, όπου επίσης από την έκρηξη που έγινε είχε χάσει τη ζωή του ένας εργαζόμενος.

«Το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της AlfaWood, μετά τους τρεις νεκρούς στην ΕΛΤΕΚ, και τα δεκάδες μικρά και μεγάλα ατυχήματα στους χώρους δουλειάς, οι επαγγελματικές ασθένειες και άλλα αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι μπροστά στην κερδοφορία των επιχειρήσεων», επισημαίνουν τα δύο σωματεία στην κοινή τους ανακοίνωση και ζητούν «να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί η ζωή και η υγεία των εργαζομένων».

Παράλληλα καλούν και τα υπόλοιπα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας, στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, ώστε να απαιτήσουν, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής της Επιθεώρησης Εργασίας Γρεβενών και τη δημιουργία κρατικού σώματος Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας και υπηρεσιών ΥΑΕ ενταγμένων στο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας.

 

 

 

ertnews

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !